Nevess újra Jim Carrey-n az Ace Ventura 2-ben és a szörnyű Mindörökké Batmanben!

Eheti tévéajánlónkba a gumiarcú sztár emlékezetes alakításaiból és a Port-olvasók kedvenc filmjeiből válogattunk össze egy csokorra valót.

Hétfő: Mindörökké Batman

1995-ben Tim Burton helyett végül Joel Schumacher forgatta le a Denevérember újabb grandiózus kalandját, amiben már nem Michael Keaton volt a gothami igazságosztó maszkja alatt, hanem Val Kilmer (akit simán felismerhettek volna a bűnözők a jellegzetes szája miatt még Batman-maskarában is, de ez most lényegtelen). A végeredmény minden idők egyik legborzasztóbb képregényfilmje lett, amiért évekkel később maga a rendező is bocsánatot kért.

Gotham City épp csak megszabadult a rátelepedő bűnözőktől, máris itt van az új ellenség a kétarcú Tommy Lee Jones és a vicsorgó Jim Carrey személyében. Persze Batman sem ül karba tett kézzel. Nem csak a felszerelése, autója, fegyverei újultak meg, hanem két segítőtársa is akadt: Robin (Chris O'Donell) és a gyönyörű doktornő (Nicole Kidman). Még több látvány, még nagyobb kalandok és még hatalmasabb harc a gonosz ellen - Mindörökké Batman!

Kedd: Harcosok klubja

Tavaly ünnepelte a 20 éves jubileumát Brad Pitt kultfilmje, a Harcosok klubja, ami trendivé tette a trendiség elleni lázadást, és amiből egy életre megtanultuk, hogy sosem szabad ráklevest kérni az étteremben!

Jack (Edward Norton) önismereti terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb valódi énjéhez és embertársaihoz. Véletlenül összeismerkedik Tylerrel (Brad Pitt), akiben felfedezi hiányzó tulajdonságait. Tyler egy különös, titkos társaság megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok Klubjának híre hamar elterjed a túl hamar meggazdagodott menedzser nemzedék tagjai között, akik egyre intenzívebb élményekre várnak. Az egyetlen, aki a két rokonlélek közé ékelődik, egy nő. Marla (Helena Bonham Carter) kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját. A Harcosok klubja jelenleg a 27. helyen áll a Port.hu-olvasók kedvenc filmjeinek TOP100-as listáján.

Szerda: A mélység titka

James Cameron mindig is szeretett filmet forgatni arról, hogy a technológiai vívmányainak köszönhetően egyre inkább Istenként viselkedő emberiség egy-egy kemény próbatétel során a saját kárán tanulja meg, hogy nem érdemes belekontárkodni a természet törvényeibe, vagy épp görcsösen kifürkészni az univerzum titkait. Az 1986-os A bolygó neve: Halálban egy idegen létforma végez az űrlényekben csak a biológiai fegyvert látó űrhajósokkal, az 1997-es Titanicban pedig a világ legnagyobb és legbiztonságosabbnak mondott óceánjárója süllyed el emberek százainak halálát okozva, miután összeütközik egy jégheggyel. Az 1989-es A mélység titka valahol félúton van a kettő között: a káprázatos vízi felvételek mellett megjelenik benne egy idegen faj is!

Megszakad az összeköttetés az egyik amerikai nukleáris tengeralattjáróval. Még az is lehet, hogy az oroszok keze van a dologban. Fölkutatására a közelben tartózkodó víz alatti olajfúró bázis személyzete kap utasítást. A felszínen eközben nemzetközi válság alakul ki és tovább rontja a helyzetet, hogy akik tisztázhatnák a félreértést, a vihar miatt a mélyben rekednek. Az idő múlik, fogytán a levegő, a tetejébe még különös esemény is történik. Odalent valami olyasmi várakozik némán, amit még nem látott emberi szem. A kutatók egy idegen civilizációra bukkannak.

Csütörtök: Az oroszlánkirály

Az állatok királyának, Mufasának első fiúgyermekeként Szimba a trónörökös. A dzsungel állatai tisztelettel bánnak a rettegett, de igazságos király gyermekével, így Szimba életének első hónapjai gondtalanul, boldogságban telnek. De nem nézi mindenki jó szemmel a trónörökös érkezését. Szimba gonosz nagybátyja, a hiénákkal szövetkező Zordon régóta feni a fogát a király trónjára, és tudja, hogy ha a kis utód nem áll az útjában, Mufasa halála után az ő fejére kerül majd a korona.

Zordon ármánykodásának köszönhetően a kis Szimba életveszélyes helyzetbe kerül: a kiszáradt folyómederben egy megvadult bivalycsorda előtt találja magát, és csak édesapja önfeláldozó bátorságának köszönhetően éli túl a helyzetet. Apja azonban már nem tud kitérni a csorda elől, amely halálra tapossa. Zordon azonnal magához ragadja a hatalmat, a kis oroszlán pedig bánatában világgá megy. Útja során új, vidám és vicces barátokra lel, veszélyes és boldog kalandok várnak rá. Amikor életerős hím oroszlánná érik, elhatározza, hogy bosszút áll apja gyilkosán, és visszaszerzi a trónt, hogy apja szellemében ő legyen az új Oroszlánkirály... Az oroszlánkirály jelenleg a 60. helyen áll a Port.hu-olvasók kedvenc filmjeinek TOP100-as listáján.

Péntek: Ace Ventura 2. - Hív a természet

Jim Carrey első Ace Ventura-filmje olyan kirobbanó siker volt 1994-ben, hogy egy évre rá már jött is a folytatás! Gumiarcú nyomozónk csődöt mond egy mosómedve megmentésében, ezért Tibetbe utazik vezekelni, hogy ott, a buddhista szerzetesek földjén keressen lelki vigaszt. Komolyabb elmélyülésre azonban már nem marad ideje, mert élete legbonyolultabb ügyének kellős közepén találja magát.

Vincent Cadby, Bonai megye angol konzulának felkérésére Ace veszedelmekkel teli utazásnak vág neki Afrika vadonjában. Kísérőtársai a már jól ismert Spike, a majom és a dagadék Fulton Greenwall, a konzul megingathatatlan nyugalmú megbízottja. Ace feladata: megtalálni Sikakát, a szent állatot, akinek mindenáron meg kell kerülnie a jóságos vahutu törzsfőnök lányának esküvőjére, akit a harcias vahutu törzsfőnök fiával házasítanak össze. Ha Ace nem jár sikerrel, a törzsi háború elkerülhetetlen. Az idő egyre fogy, az egész fekete kontinens békéje forog kockán. Ace azonban nem marad segítőtársak nélkül a bajban. Új emberek és állatok állnak barátként mellé csatasorba.