Nyilvános programok helyett: ezekért a filmekért érdemes ma bekapcsolni a tévét

Több klasszikust is leadnak este: az Egy asszony illata, a Ponyvaregény vagy a Mentőexpedíció is olyan filmek, amik többszöri nézésre is alkalmasak.

Út a vadonba - Paramount Channel, március 12. csütörtök, 17.50h

A 22 éves Christopher McCandless most diplomázott, ígéretes jövő előtt áll, de a biztos pálya helyett az ismeretlent választja és kalandot keresve nekivág Amerikának. Ami ezen az úton történik az ifjú utazóval, az számtalan ember számára vált örök szimbólummá. Vajon McCandless hősies utazó volt vagy naiv idealista; thoreau-i lázadó az 1990-es években vagy egy újabb útját vesztett amerikai fiú? Merész kalandor, avagy tragikus figura, aki harcra kelt az ember és a természet közt feszülő érzékeny egyensúllyal? McCandless útja a dél-dakotai búzamezőktől a Colorado folyó zuhatagain és egy kaliforniai neohippi kolónián át egészen Alaszka áhított, ám veszélyes vadonjáig vitt. Eközben olyan érdekes emberekkel találkozott, akik döntő hatással voltak gondolkodására és akik életét ő is megváltoztatta.

 

Tolvajtempó - Film+, március 12. csütörtök, 21h

Minden szakmának megvannak a maga sztárjai: ha autótolvajra van szükség, Memphisnél (Nicolas Cage) nincs jobb. Gyors, pontos, megbízható és nem ismer lehetetlent. Ám ezúttal ő sem hisz benne, hogy sikerülhet. Ötven jól őrzött luxusautót kell egy éjszaka alatt elkötnie és biztos helyre vezetnie. Azonnal nemet mondana, ha nem a maffia volna a megbízója, és a tét nem az öccse élete lenne. Hamarosan összeáll a csapat és turbósebességgel felpörögnek az események, miközben üldözések, cselek, hazugságok, árulások és karambolok követik egymást szédült tempóban.

 

Egy asszony illata - Filmcafé, március 12. csütörtök, 21h

Hálaadás hétvégéje van New Yorkban. Frank Slade nyugállományú alezredes azért jött a városba, hogy végre élvezze az életet: a jó éttermeket, a gyönyörű nőket, a limuzinokat és a luxuslakosztályt a Waldorf-Astoriában. A vak férfit a fiatal Charlie Simms vonakodva kíséri el az útra, nem is sejtve, hogy egy életre szóló leckét kap. Az együtt töltött napok pedig mindkettejüket örökre megváltoztatják.

 

Mentőexpedíció - Moziverzum, március 12. csütörtök, 21.15h

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg, csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban...

 

Match Point - Duna Tv, március 12. csütörtök, 21.50h

Chris Wilton egykor nagy teniszígéretnek számított, ért is el kisebb sikereket, de már jó ideje abból él, hogy teniszórákat ad London egyik előkelő klubjában. A pályán tesz szert új barátra, a vele egykorú Tom Hewett személyében, akinek családja a londoni felső tízezer törzsökös tagja. Chris hamarosan bizalmas viszonyba kerül barátja húgával, s lassan már érik az esküvő, amikor váratlanul Tom is menyasszonnyal rukkol elő: az észbontóan dögös amerikai szőkeség, Nola Rice személyében. Mindent félresöpör a szenvedély, s az alapfelállás megváltozik. A szerelmi háromszög azonban veszélyezteti Chris gondosan felépített terveit a pénz és hatalom világába, így reszkíroznia kell: mindent vagy semmit... Woody Allen ezúttal átrándult az imádott New Yorkból Londonba, hogy hamisítatlan angol díszletek között _ tőle szokatlan módon _ egy szenvedélyes bűnügyi történetet rendezzen. Díjak és jelölések: Golden Globe-díj (2006) _ Legjobb film _ drámai kategória jelölés Golden Globe-díj (2006) _ Legjobb forgatókönyv jelölés: Woody Allen Golden Globe-díj (2006) _ Legjobb rendező jelölés: Woody Allen Golden Globe-díj (2006) _ Legjobb női mellékszereplő jelölés: Scarlett Johansson Oscar-díj (2006) _ Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Woody Allen

 

A kokain úrnője - Film4, március 12. csütörtök, 22.15h

A több mint 200 ember haláláért felelős Griselda Blanco életének igaz története. A film fiatal lány korától haláláig mutatja be a kolumbiai kábítószer "keresztanya" életét.

 

Ponyvaregény - Pulp Fiction - Film Now, március 12. csütörtök, 23.35h

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent (John Travolta) és Jules (Samuel L. Jackson), akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét... Van továbbá egy boxoló, Butch (Bruce Willis), aki a hírhedt marffiafőnök, Marselleus Wallace (Ving Rhames) átvágását tervezi. Hogy-hogy nem, odáig fajul a történet, hogy végül már inkább a megmentésére készül, mint a lelövésére... Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is (Tim Roth és Amanda Plummer), akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules.

 

Az asztronauta - Filmcafe, március 12. csütörtök, 00.10h

Két asztronauta elhagyja az űrhajót, hogy megjavítson egy elromlott műholdat, és ekkor két percre megszakad velük a földi kapcsolat. Mindketten épségben hazatérnek, de valahogy már egyikük sem ugyanolyan, mint régen.