Nyomasztó és undorító Blomkamp újabb Alien 5-pótléka

Agymanipuláló gyíkemberek helyett most Vietnam dzsungelszörnyeivel harcol az emberiség. Vigyázat, felkavaró tartalom!

Vigyázat, felkavaró tartalom! Csak 18 éven felüliek nézzék meg, saját felelősségre!

Két hete írtuk meg, milyen menő lett Neill Blomkamp és az Oats Studios közös websorozatának első felvonása, a Volume 1 - Rakka, most pedig már itt is a következő epizód Firebase címmel.

Az új résznek nem sok köze van az előzőhöz, Sigourney Weaver sajnos már nem is szerepel benne. Ezúttal nem az agymanipuláló gyíkember hódítók ellen harcol az emberiség maradéka, hanem a vietnami háború idején találkoznak a CIA-ügynökök és az amerikai katonák mindenféle furcsa szerzetekkel. Van köztük ilyen cukipofa:

Sőt, lángoló csontváz, meg vigyorgó koponyás húsgólem is:

A Firebase film olyan véres, mocskos és zsigerien undorító, mintha A szakaszt és a Predatort valami őrült horrorrajongó összevágta volna a Cannibal Holocausttal. Az egész videó tele van kínzásokkal, keléses sebekkel, és olyan jelenetekkel, mintha valami idegen létforma óriás űrrákokat műtött volna a katonák beleibe, egy kísérletező kedvű tábori orvos pedig a szemünk láttára nézné meg a szikéjével, mi a fenék azok! Aztán hogy a River Godként emlegetett vietnami szörnyeteg most valami pokolbéli fenevad-e, vagy valami félresikerült szuperkatona-kísérlet, az pont nem derült ki ebből a 26 percből. Blomkamp ugyanis azt tervezi ezzel a Volume 1 című websorozattal, hogy ami bejön a lazán összefüggő epizódokból a nézőknek, abból lesz egy mozifilm vagy esetleg egy rendes tévésorozat.