Szerdán két testcserés vígjátékot nézhetünk gyors egymásutánban

A Lelkes testcsere után rögtön következik a kilencvenes évek egyik legendás filmje, a Farkangyal.

Lelkes testcsere - Paramount Channel, július 1. szerda, 19h

Hogyan tolhat ki az élet annál jobban két szomszéddal, akik a lehető legjobban utálják egymást, mint hogy egy napfényes reggelen egymás testében ébrednek? Ráadásul egyikük csaj, másikuk pasi, és hogy kerek legyen a kép, még ugyanabba a középiskolába is járnak. A kezdeti sokk után Nell (Samaire Armstrong) és Woody (Kevin Zegers) a személyiségük cseréjét mi másra használná, mint hogy totálisan lejárassa a másikat a suliban.

 

Midway - Film Now, július 1. szerda, 20h

Az amerikai haditengerészet csendes-óceáni flottáját fél évre megbénította a japán légierő, mikor leigázta Pearl Harbort. Az egyik legnagyobb hírszerzési kudarcnak titulálták a történteket. Azonban ez a veszteség nem tántorította el az amerikai hadsereg hős katonáit, hogy véghez vigyék a II. világháború egyik legnagyobb bravúrját a Midway szigeteknél. A legelszántabb harcosok állhatatossága és küzdeni akarása sorsdöntő fordulathoz vezetett a II. világháború kimenetelében.

 

Farkangyal - Paramount Channel, július 1. szerda, 21h

Steve-et (Perry King), a szexista, hímsoviniszta disznót, elteszi láb alól feldühödött exbarátnője. Steve és barátja, Walter (Jimmy Smits) mindig is a szőke nőket szerették, és nem lehet mondani, hogy igazán tisztességesen bántak volna velük. Éppen ezért kerül igen kényes és meglehetősen kellemetlen helyzetbe Steve, mikor a mennyország kapujában azzal a hírrel fogadják, hogy csak akkor nyerhet bebocsátást, ha előbb női testben, Amanda Brooksként (Ellen Barkin) visszatér a földre, és szívből szerelmes lesz valakibe.

 

Az Argo-akció - Sony Movie Channel, július 1. szerda, 21h

1978-ban az iráni forradalom elűzte a nyugatbarát uralkodót, és kikiáltották az iszlám köztársaságot. Egy évre rá a korábbi sah Amerikába utazott gyógykezelésre, a hírre november 4-én a tömeg megrohanta a teheráni amerikai nagykövetséget, túszul ejtette az ott dolgozó 52 diplomatát, kirobbantva a 444 napos túszdrámát. Az akció idején azonban hat embernek sikerült megszöknie és elrejtőznie. Mindenki tudta, csak idő kérdése, hogy rájuk akadjanak. A CIA "beszivárgási" szakértője, Tony Mendez előáll egy mentőakció tervével.

 

Végre vasárnap! - Duna Tv, július 1. szerda, 21.45h

Barbara Becker titkárnő szerelmes a főnökébe, Julien Vercel ingatlanügynökbe. A férfit azzal gyanúsítják, hogy megölte a felesége szeretőjét. Barbara mindent megtesz, hogy főnöke ártatlanságát bizonyítsa. De hamarosan holtan találják Julien feleségét, s a gyanú végképp Vercelre terelődik. Csakis a szerelmes nő kitartó nyomozása, segítő-éltető hatalma mentheti meg a tehetetlen és határozatlan férfit a börtöntől. Charles Villiams regénye alapján.

 

A nagyrozsdási eset - M5, július 1. szerda, 22h

Szatíra a kisvárosi élet fonákságairól. 1952. Barka Sándor borellenőr Nagyrozsdásra érkezik. Sofőrje tréfája miatt a gőzfürdőben miniszternek hiszik. Villámgyorsan elterjed a hír, hogy a miniszter a masszőr rokona. A kisváros korrupt vezetői igyekeznek a masszőr kedvére tenni. Gábriel így végre érvényesíteni tudja menyasszonya, és a helyi nők régi kérését, hogy ők is használhassák a fürdőt. A kavarodásban lelepleződnek a fürdő igazgatójának visszaélései is. A "miniszter" eközben a szomszédos községben végzi munkáját, és alaposan lerészegedik. Nagyrozsdáson le se kell lepleznie magát: az egyszeri miniszter nem is volt, mégis mindent elintézett.A film ugyan 1957-ben készült, de csak 1984-ben mutatták be. Talán nem véletlenül.

 

A kék lagúna - SuperTV2, július 1. szerda, 22.25h

 

Két gyermek és egy hajószakács a Csendes-óceán déli részén hajótörést szenvednek, amit csak ők élnek túl. Emmeline (Brooke Shields) és Richard (Christopher Atkins) azonban nem sokáig számíthat az idős férfi oltalmazására. Paddy (Leo McKern) néhány nap múlva meghal. A két gyermek teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő, lakatlan szigeten. Lassanként alkalmazkodnak a hajótöröttek életmódjához, s berendezkednek a paradicsomi helyen.