Szombaton az utóbbi idők egyik legpusztítóbb magyar vígjátékát is megnézhetjük a tévében

Igen, a Kölcsönlakásra gondolunk. Lesznek persze remek filmek is, nem is kevés!

Ismeretlen férfi - RTL Klub, szeptember 12. szombat, 15.25h

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) súlyos autóbalesetet szenved Berlinben. A kómából magához térve meglepve tapasztalja, hogy a felesége nem ismeri fel, és egy ismeretlen férfi (Aidan Quinn) elfoglalta az életét. Miután a hatóságok nem hisznek neki, Harris kénytelen a maga kezébe venni a nyomozást. Az egyetlen dolog, amin elindulhat, a taxi, amellyel balesetet szenvedett. A sofőr, Gina (Diane Krueger) segít neki kideríteni az igazságot, ami nagy meglepetéseket tartogat Harris számára.

 

Ház a tónál - Cool, szeptember 12. szombat, 18.50h

Kate (Sandra Bullock) egy chicagói kórházban vállal állást, ezért megválik a bérelt tóparti háztól. A postaládában üzenet hagy a következő bérlőnek, melyben kéri, hogy az ide érkező leveleit továbbítsa neki. Amikor a következő bérlő, Alex (Keanu Reeves), az építész megérkezik, teljesen más kép fogadja. A ház elhanyagolt, sűrűn be van nőve gazzal. Alex elhatározza, hogy rendbe hozza a házat. Egy különös eset arra sarkallja, hogy elővegye Kate levelét és válaszoljon rá. Kiderül, hogy Alex és Kate kétévnyi távolságban él egymástól. Levelezni kezdenek egymással, és kapcsolatuk egyre jobban elmélyül.

 

Zsaru vagy csirkefogó? - Duna Tv, szeptember 12. szombat, 19.40h

Nizza városát két nagymenő góré tartja a kezében, a rendőrség bizonyos befolyásos tagjainak tudtával és támogatásával. Egy prostituáltat és egy felügyelőt meggyilkolnak a városban. Stanislas Borowitzot küldik a helyszínre a Belügyminisztérium különleges osztályáról, hogy rendet teremtsen. Borowitz meg is érkezik, egyedül, inkognitóban, fittyet hányva a szabályzatnak. Zsaru, aki "csirkefogó"-módszereket alkalmaz. De terveit alaposan felforgatja 13 éves lányának váratlan betoppanása.... Szórakoztató, izgalmas, látványos bűnügyi film, kiváló színészekkel a főszerepben, happy enddel.

 

Batman - RTLII, szeptember 12. szombat, 20.30h

Bruce Wayne (Michael Keaton), a kilenc éves kisfiú kénytelen végignézni jómódú szülei brutális meggyilkolását. A borzasztó élmény hatására megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, kihasználva a szüleitől örökölt vagyon adta lehetőségeket, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Régi ellensége, Joker (Jack Nicholson) sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t (Kim Basinger), a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. Amikor leszáll az éj, s előmerészkednek Gotham bűnözői, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba.

 

Kölcsönlakás - TV2, szeptember 12. szombat, 20.50h

Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs (Haumann Máté) és Henrik (Klem Viktor).
Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, _ hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását.
A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó (Balla Eszter) meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda (Martinovics Dorina), valamint a lakást felújító dizájner (Szabó Simon) és az őt rajongásával üldöző csaj (Kopek Janka) mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő.
De sajnos túl nagy az átmenő forgalom.
Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges.
Nagy szívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak.
Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom...

 

A Pogány Madonna - Prime, szeptember 12. szombat, 21h

A Tihanyi Apátság múzeumából ismeretlen tettesek elrabolják a görög eredetű aranyszobrot, a Pogány Madonnát. Kardos doktor az éppen lefokozás alatt álló Ötvös Csöpit veszi maga mellé, mert mégis csak Ötvös a legtehetségesebb nyomozója. A balatoni főidényben épp vitorlásverseny zajlik. Ide, a versenyhez vezetnek a nyomozás szálai. Kardos doktor melléfogásai ellenére, a vízen, a levegőben, és a szárazföldön végrehajtott üldözési jelenetei után Ötvös Csöpi végül _ Bencének, a fagylaltos unokájának közreműködésével _ persze felgöngyölíti a bűnügyet...

 

Hideg nyomon - RTL Spike, szeptember 12. szombat, 21h

Amikor a 4 éves Amanda McCready eltűnik otthonról és a rendőrség erőfeszítései eredménytelenek maradnak, a kislány nagynénje, Beatrice McCready felbérel két magándetektívet, Patrick Kenzie-t és Angie Gennarót. A detektívek ugyan beismerik, hogy nagyon kevés a tapasztalatuk a hasonló ügyek terén, a család mégis őket választja, mert nem hvatásos rendőrök és ismerik a zűrös környéket, ahol a család él. Az események előrehaladtával Kenzi-nek és Gennarónak drogdílerekkel, bandákkal és pedofilokkal kell szembenéznie. Mikor végre megoldhatnák az ügyet, olyan erkölcsi dilemmával szembesülnek, ami tönkreteheti a kapcsolatukat.

 

Vérkötelék - Duna Tv, szeptember 12. szombat, 21.30h

New York, 1974. Az ötvenéves Christ jó magaviselete miatt kiengedik a börtönből, miután hosszú éveket töltött rács mögött gyilkosságért. A kinti életben nem nagy lelkesedéssel várja Frank, az öccse, aki zsaru és ígéretes karrier előtt áll. Frank abban a reményben, hogy a bátyja megváltozott, hajlandó neki adni egy esélyt, megosztja vele a lakását, amíg munkát talál. Abban is megpróbál segíteni, hogy rendezze a gyermekeivel és az ex-feleségével a kapcsolatát. Chris azonban képtelen megváltozni.

 

Zombieland - TV2, szeptember 12. szombat, 23h

Az egyik szimplán lelép, ha valami ijesztővel találkozik. A másik imádja a harcot, és az öklénél csak a feje keményebb: ha a világot elárasztották a zombik, az emberiség pedig felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára, mindkét módszer elfogadhatónak tűnik. Columbus és Tallahassee nagyon különböznek egymástól, mégis közösen próbálják átvészelni a folyamatosan rájuk leskelődő bajt: a mindenütt jelenlévő élőhalottakat. Pedig az igazi veszély az emberek között les rájuk. Összeismerkednek két lánnyal, akik egész más eszközöket vetnek be a túlélés érdekében. Ám amikor négyszemélyessé szervezik a csapatot, már nem biztosak, mi volna jobb: megbízni egymásban, vagy a zombik kitárt karjába futni...

 

A víz érintése - SuperTV2, szeptember 12. szombat, 23.15h

A víz érintése a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódó szokatlan tündérmese. A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt.

 

Legyőzhetetlen - Viasat3, szeptember 12. szombat, 23.15h

Vince gyerekkora óta rajong az amerikai fociért. Arról álmodott, hogy egyszer a legjobbakkal küzdhet majd a pályán. Vince azonban nem lett profi sportoló, soha nem játszott focicsapatban. Helyettesítő tanárként, részidős pultosként keresi a kenyerét. A szerencse váratlanul rámosolyog: a Philadelphia Eagles edzője nyílt válogatást hirdet. Vince is jelentkezik, és ő döbben meg a legjobban, amikor kiderül, hogy igazi őstehetség a fociban! Harminc évesen, amikor mások már a visszavonulást fontolgatják, ő végre lehetőséget kap, hogy valóra váltsa az álmát.

 

Elmentek otthonról - RTL Klub, szeptember 12. szombat, 00.20h

A szerelmespár Sonia és Franck meghívja barátait Sonia öntelt apjának luxusszállodájába, Braziliába. És ha már a paradicsomban vannak, Franck szeretné megkérni Sonia kezét, de ehhez meg kell szereznie az apa jóváhagyását is _ de ilyen barátokkal kinek kell ellenség?Egy csapásra vad parti hangulat kavarja fel az előkelő, békés üdülőhely csendes állóvízét. Amikor a csapat férfi tagjai könnyű kalandok reményében kirándulást terveznek az esőerdő mélyére, Sonia apja váratlanul a fiatalokra sózza öreg, ám nagyszájú anyját útitársnak, elvégre mi baj történhetne?

 

A tábornok lánya - M2, szeptember 12. szombat, 00.40h

"Lehet valamit jól csinálni, rosszul csinálni, meg úgy, ahogy a hadsereg csinálja." De az nem lehet, hogy Paul Brenner (John Travolta) katonai nyomozó részt vegyen egy ügy eltussolásában. Amikor a pályája csúcsán lévő és közmegbecsülésnek örvendő Campbell tábornok gyönyörű lánya _ maga is hivatásos katona _ kéjgyilkosság áldozata lesz, az állományba egy lebuktatási manőver miatt korábban rangrejtve beépült nyomozó nekilát, hogy lerántsa a leplet a tragédia mögött rejlő homályos ügyletekről. A gyanúsítottak között főtisztek vannak, s kezdetét veszi a végzetes macska-egér játék, amely lebilincseli a néző figyelmét egészen a megdöbbentő végkifejletig.