Tom Cruise után a Trainspotting felismerhetetlen Begbie-je is megküzd az idegenekkel

Új feldolgozást kap a Világok harca, nézd meg az előzetesét!

H.G. Wells sci-fi klasszikusának, a Földünket elárasztó alienekről szóló Világok harca című regénynek több adaptációja is készült már, köztük egy hírhedt rádiójáték Orson Welles rendezésében (aminek a hatására pánik tört ki az Egyesült Államokban 1938-ban), egy 1953-as filmverzió és a Tom Cruise-zal a főszerepben 2005-ben bemutatott nagyszabású látványfilm.

A legújabb verziónak, a BBC berkeiben készült minisorozatnak az az érdekessége, hogy az Edward korabeli Angiában, azaz nagyjából a regényeredeti megjelenésének idejében (pontosabban pár évvel később, az 1900-as években) játszódó kosztümös darab.

A legújabb Világok harca rendezője Craig Viveiros (A néma szemtanú), forgatókönyvírója Peter Harness (Wallander, Ki vagy, Doki?), a három epizódban pedig olyan színészeket láthatunk, mint Rafe Spall (Bor, mámor, Provence, Vaskabátok, Egy nap, Pi élete), Eleanor Tomlinson (Alice Csodaországban, Az óriásölő, Colette), Rupert Graves (Szoba kilátással, Halálos temetés, V mint vérbosszú) és a hullámos ősz hajjal, kis kerek szemüveggel hódító Robert Carlyle, azaz a Trainspotting filmek Begbie-je.

A miniszériában ezúttal egy fiatal pár (Spall és Tomlinson) áll az események középpontjában, azaz az ő alakjukon keresztül követhetjük, ahogy az emberek megpróbálnak megmenekülni a marslakók elől, akik a Föld lakosainak elpusztítása végett érkeztek a bolygóra, hogy utána átvehessék a hatalmat. A Világok harca pontos premierdátuma még nem ismert, annyit tudni csak, hogy már az idén ősszel látható lesz – Anglián kívül számos európai országban, így előbb-utóbb vélhetően hazánkban is.


(via The Hollywood Reporter)