ValóVilág12: mintha az Észbontók best of műsorát néznénk

Hogy szól Newton első törvénye? „Valami nem minden valami, minden valami.” Ki volt Szinyei Merse Pál? „Valami harcos.”

Kezdetét vette a Villalabor Napok elnevezésű műveltségi megmérettetés, ahol

gondolkodniuk is kell a villalakóknak, de mivel ez nem mindenkinek az erőssége, olyan, mintha egy Észbontók best of műsort néznénk...

VV Kikidi és VV Geri például többször is hangosan felolvastak egy-egy kérdést, hátha akkor könnyebben megértik. Mi a dihidrogén-monoxid? Mi Kanada államformája? Mit jelent az egzakt szó? Ha tegnapelőtt szombat volt, akkor milyen nap van holnapután? Mikor volt az első Való Világ?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések izzasztották meg a játékosokat, akik közül meglepően sokan tudták, hogy az USÁ-nak nem New York, hanem Washington D.C. a fővárosa. A híres magyar festő, Szinyei Merse Pál viszont már alaposan feladta nekik a leckét: volt, aki szerint „valami versben szerepelt”, mások „kémikusnak”, „írónak” vagy épp „valami harcosnak” tippelték. De Newton első törvényére is igen mókás magyarázatok születtek, VV Giada szerint például így szól:

Gyorsabb a fény, mint a... Az a leggyorsabb, a fény.

De az amúgy zömmel jó megoldásokat soroló VV Dzsigeri sem volt a helyzet magaslatán, szerinte ugyanis így szól Newton első törvénye: 

Valami nem minden valami, minden valami.

VV Csaszi válaszai is megértek egy misét, nem véletlen, hogy ezeket külön csokorba gyűjtötte az RTL (a 42 perces összefoglaló videóban 12:30-tól kezdődik):

F*szom se tudja! Négy! Nem érdekel! Fú, g*ci! C! F*szom! Vagy B, vagy D! Tudja a*fszom! Honnan a f*szomból tudjam? Nem tudom!
Forrás: RTL

 

Mókásan áthallásos volt VV Valen kommentárja azzal kapcsolatban, hogy ki Magyarország jelenlegi köztársasági elnöke, mivel a villalakó saját bevallása szerint „ezekkel az elnöki ügyekkel bajba' van nagyon”. Nincs ezzel egyedül az országban, alighanem ezért is vágta be az RTL a kvízkérdések rövid videós összefoglalójába is pont ezt a sommás kijelentést (végül a játékos Janicsák Veca nevét mondta be)...

A műveltségi vetélkedő után a játékosokat a teljesítményük alapján két csapatba osztották, és különféle tudományos jelenségeket kellett vizsgálniuk. Az egyik ilyen feladat „kirobbanó sikert aratott” a „villakutatók” között: azt kellett megvizsgálniuk, hány gumiszalagot kell egy görögdinnyére felrakni, hogy az kettéroppanjon a nyomása alatt.

(RTL.hu & RTL+)