8 év után jelentkezett új dallal a My Chemical Romance

És ne feledjük: a 2000-es évek második felének sikercsapata június 7-én Budapesten koncertezik.

2014 óta először adott ki friss szerzeményt a My Chemical Romance, akik a 2000-es évek közepétől kezdve az emo/pop punk hullám éllovasaiként éveken át sikert sikerre halmoztak és egy egész generáció kedvenceinek számítottak szerte a világon.

A Fall Out Boy és a Paramore mellett a stílus talán legnépszerűbb zenekaraként számon tartott banda 2013-ban jelentette be feloszlását, majd a következő évben egy válogatásalbummal búcsúztak el összetört szívű rajongóiktól. A May Death Never Stop You című best of korongon kapott helyet eddigi utolsó új daluk, Fake Your Death címmel, aminek megjelenése után a csapat befejezte munkásságát.

Forrás: Tim Mosenfelder/Getty Images

 

Végül aztán 2017-ben kezdtek el először újra együtt dolgozni, azonban a nagyközönség erről csak két évvel később szerzett tudomást, amikor a zenekar 2019 októberében bejelentette, hogy az év végén Los Angeles-ben egy visszatérő koncert erejéig ismét színpadra állnak.

A fellépést néhány ausztrál, új-zélandi és japán dátum követte, 2020 elején pedig angliai és észak-amerikai reunion turné hírével örvendeztették meg rajongóikat. Ekkor azonban beütött a koronavírus járvány, így ezeket a körutakat előbb 2021-re, majd 2022-re halasztották. A közönség türelmét meghálálva azonban ki is bővítették őket, így a visszatérő turné idén nyáron a magyar fővárost is érinteni fogja:

a banda 2022. június 7-én a Budapest Parkban koncertezik majd.


Bár sejteni, pontosabban remélni lehetett, hogy a csapat a turnén kívül friss zenei anyaggal is jelentkezik, napokban gyakorlatilag mindenféle előzetes bejelentés nélkül, derült égből villámcsapásként dobták piacra a Foundations of Decay című vadonatúj dalt.


A hat perces szerzemény, amelynek producerei a már jó ideje a formációval dolgozó Doug McKean mellett Gerard Way énekes és Ray Toro gitáros voltak,

tökéletesen illeszkedik a csapat 8 évvel ezelőtt felfüggesztett életművébe, felsorakoztatva zeneiségük minden jól ismert karakterjegyét, a tőlük megszokott érzékeny és dühös stíluselemek teátrális és dinamikus kombinációjával.

A vadonatúj szám a jól ismert emo himnuszok mellett remélhetőleg élőben is felcsendül majd a banda várva várt budapesti koncertjén is.