Billie Eilish és testvére írták a Pirula Panda betétdalait

A vadonatúj Pixar-film március 10-én kerül a magyar mozikba, a benne elhangzó popdalokért pedig a tinisztár és bátyja a felelősek.

A Disney nyilvánosságra hozta legújabb egész estés animációs filmje, a Pirula Panda első hivatalos betétdalát, amelyet nem kisebb nevek, mint Billie Eilish és testvére, Finneas O’Conell jegyeznek szerzőként.

Billie Eillish a Pirula Panda Los Angeles-i premierjén /Forrás: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

 

Érdekesség azonban, hogy a Nobody Like U című szám nem a többszörös Grammy-díjas páros nevén fut, hiszen a dalt a 2000-es évek elején játszódó sztoriban egy az akkori korszellemnek megfelelő hangzású, fiktív fiúzenekar adja elő.


Így az abszolút az ezredforduló boyband érájára hajazó szerzeményt a 4*Town nevű kitalált csapattól hallhatjuk a filmben, melynek tagjai Jordan Fisher (Robaire), Topher Ngo (Aaron T.), Grayson Villanueva (Tae Young), Josh Levi (Aaron Z) és természetesen maga Finneas (Jesse) hangján szólalnak meg a szóban forgó trackben.

Ami egyébként csupán az egyik a Pirula Panda három vadonatúj betétdala közül, hiszen a szintén a testvérpár által írt 1 True Love és U Know What’s Up című számok is felcsendülnek majd a moziban és természetesen a filmmel párhuzamosan megjelenő soundtrack albumon is helyet kapnak majd.

Rosalie Chiang, Billie Eilish és Sandra Oh a Pirula Panda Los Angeles-i premierjén / Forrás: Emma McIntyre/WireImage

 

A popzenei betéteken kívül a film zenéjéért az az Oscar-, Grammy-, és Emmy-díjas Ludwig Göransson felel, aki korábban olyan alkotásokon hagyta ott a keze nyomát, mint a hatalmas sikerű Fekete Párduc-mozi vagy a Disney+ Csillagok háborúja-sorozata, a The Mandalorian.

A Pirula Panda producere, Lindsey Collins a következőt mondta el a betétdalokkal és az O’Conell tesókkal való együttműködéssel kapcsolatban:

Amikor Billie és Finneas először szóba jöttek - még azelőtt, hogy egy rakás Grammy-díjat bezsebeltek volna - már akkor érezni lehetett rajtuk, hogy mennyire képben vannak. Nagy rajongóik voltunk. Aztán találkoztunk velük és bedobtuk nekik ezt az őrült ötletet egy fiúcsapatról, és hogy lenne-e kedvük megírni és elkészíteni a dalokat. Ők pedig igent mondtak.”

A Pirula Panda főhőse egy 13 éves különc kislány, Mei Lee, aki minden egyes alkalommal, amikor izgalomba jön, egy hatalmas vörös pandává puffad. Az animációs vígjáték Magyarországon március 10-től látható a mozikban.