Eladó a két autó, amiben megölték a legendás rappereket

Most bárki megszerezheti a járműveket, amikben Tupac és Notorious B.I.G. életük utolsó perceit töltötték.

A két kocsi az évek során már többször gazdát cserélt – most egy gyűjtő, a Moments in Time nevű, különféle ereklyék kereskedésével foglalkozó cég alapítója, Gary Zimet dobta piacra őket, aki nem a saját maga, hanem az értékes autókat birtokló családok nevében hirdetett aukciót.

A GMC Suburban városi terepjáró, amelyben Notorious B.I.G. lelte a halálát, minimum 750 ezer dollárért kelhet el, a BMW 7 pedig, amely egykor Tupacé volt, 1,5 milliót ér. Zimet egy interjúban elmondta, hogy utóbbi járművet

„sajnálatos módon helyreállították, az összes golyónyomot eltávolítva belőle, így már senki sem mondaná meg róla, hogy gyilkosság történt benne”.

A Notorious B.I.G.-hez tartozó autó esetében viszont csak az ajtókat cserélték le, így a kocsi belsejében, az egyik biztonsági övön a mai napig látható egy fegyvertől származó lyuk.

„Tudom, hogy a múzeumok szívesen birtokolnák a járműveket, főleg, hogy New Yorkban pont most létesítenek egy hiphopmúzeumot. Sajnos azonban ezeknek az intézményeknek nincs túl sok pénzük. De nézzék, mindenképpen el lesznek adva, ez nem kérdés. Csak arról van szó, hogy megtaláljuk a megfelelő vevőt” – nyilatkozta Zimet. „Mindezt történelmi szemszögből kell nézni.

Ha el lehetne adni az autót, amiben megölték Kennedyt (mint ahogy sajnos nem lehet), az minimum 25 millió dollárt hozna”

– tette hozzá az üzletember, akit szemmel láthatóan a közjó és a történelmi érdeklődés motivál.

Az áldozatok egyike, Notorious B.I.G. a kilencvenes évek közepén belekeveredett a keleti és nyugati part között dúló rapperviszályba. Vélhetően ennek következtében 1997 márciusában, miután autójával távozott egy díjátadóról, egy utcai leszámolás keretében négy golyóval végeztek vele. Mindössze 25 éves volt. Tupac Shakurt 1996 szeptemberében hasonló módon és hasonló okokból lőtték le Las Vegasban.


(via Independent)