Magyarországra jön Johnny Depp és Alice Cooper közös zenekara

Az Aerosmith gitárosát, Joe Perryt is soraiban tudó Hollywood Vampires 2023. július 18-án lép színpadra a Budapest Sportarénában.

Stílszerűen Halloween napján, azaz október 31-én jelentette be, hogy négy újabb dátummal, köztük egy budapesti időponttal bővíti ki 2023-as európai turnéját Johnny Depp rockbandája, a világ legjobb bárzenekarának is nevezett Hollywood Vampires

Ezen a néven eredetileg egy híres ivócimborákból álló VIP csoport volt ismert a ’70-es években, melynek tagjai az alapító Alice Cooper mellett Ringo Starr, a The Monkees dobosa, Mikkey Dolenz, Harry Nilsson énekes és a The Who dobosa, Keith Moon voltak, de tiszteletbeli tagként gyakran italozott velük többek közt John Lennon is.

 

Hollywood Vampires, Johnny Depp, Alice Cooper / Fotó: Andreas Arnold/picture alliance via Getty Image

 

2012 óta pedig egy igazi supergroup is ezt a nevet viseli, hiszen a 10 évvel ezelőtt alakult amerikai csapatot Depp mellett olyan legendás rockzenészek alkotják, mint a shock rock királya, Alice Cooper, az Aerosmith gitárosa, Joe Perry vagy a Cooper zenekarában, korábban pedig többek közt a Warlockban is játszó Tommy Henriksen.

 

Az ikonikus tagsággal felálló banda július 18-án koncertezik majd a Budapest Sportarénában,


műsorukat pedig a ’60-as és a ’70-es évek ikonikus rockelőadóinak számai mellett a hasonló szellemben íródott saját dalaik képezik.

 

Hollywood Vampires, Johnny Depp / Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images

 

A formáció 2019-ben dobta piacra Rise című második stúdióalbumát, és eredetileg a következő évben indultak volna turnéra a lemez promotálása céljából, de a koronavírus-járvány miatt a körutat akkor kénytelenek voltak elhalasztani, ezt a koncertsorozatot pótolja most az all-star alakulat.