Ozzy Osbournék ölik meg Yungbludot új klipjében

A fiatal brit énekes legújabb videójában a heavy metal legenda és felesége is fontos szerepet kapott.

Vadonatúj dallal jelentkezett az utóbbi évek egyik legnagyobb alternatív rock/pop punk szenzációja, a Budapesten megrendezett 2021-es MTV EMA-gála egyik fellépője és nyertese, Yungblud. A Dominic Harrison néven született énekes idénre ígéri harmadik nagylemeze megjelenését, amelyről ezúttal a második előfutárt dobta piacra, The Funeral címmel.

Ozzy Osbourne / Forrás: John Shearer/AMA2019/Getty Images for dcp


A Billy Idol zeneiségét idéző számhoz természetesen videoklipet is készített, a kisfilm végén pedig minden idők egyik legvagányabb házaspárja, Ozzy és Sharon Osbourne is feltűnik egy apró, ám annál fontosabb cameo szerep erejéig.


Osbournék ugyanis azok, akik a történet szerint autójukkal elütik a fiatal szupersztárt, választ adva arra, hogy vajon miért is indul a klip Harrison temetésén, akit egy nyitott koporsóban láthatunk a videó nyitó jelenetében, mégpedig az értetlenkedő Ozzy társaságában, akin kívül senki nem jelent meg a híresség búcsúztatóján.

A Black Sabbath alapító frontembere - ezúttal már felesége társaságában - természetesen a klip végén is hozza a formáját, ugyanis az ominózus ütközés után a következőt kérdezi a volánnál ülő Sharontól: „Mi a f*sz volt ez?”, mire az asszony így válaszol: „Csak valami kib***tt pozőr.” A diskurzust és egyben a klipet a heavy metal ikon mondata zárja: „Ah, akkor hajts át rajta még egyszer.

Magáról a dalról Yungblud a következőt mondta el:

„Az elmúlt 18 hónapban rengeteg időt töltöttem azzal küszködve, hogy ki is szeretnék lenni valójában. Őszintén szólva mostanában kicsit képmutatónak éreztem magam. Az elmúlt 4 évben ugyanis azt mondogattam az embereknek, hogy legyenek önmaguk, és ne törődjenek azzal, amit mások gondolnak, és rájöttem, hogy ezt bizony el kell mondanom magamnak is.

Nagy nyomást éreztem, sok bizonytalanságot, sok mindent megkérdőjeleztem magamban. De aztán megírtam ezt a dalt, és kitisztult számomra, hogy miről fog szólni nem csak a karrierem, de az egész életem következő szakasza. A dalszövegben szó szerint felsorolok mindent, amiben bizonytalan vagyok, mert ha azonosulsz azzal, amit nem szeretsz magadban, és a magadévá teszed mindazt, akkor már senki nem tud olyat mondani neked, amit te még ne mondtál volna el magadnak. Golyóállóvá válsz.

Ez a dal arról szól, hogy birtokoljuk ezeket a bizonytalanságokat, és egyszerűen csak félelem nélkül éljünk. Az egóról, a halálról, az újjászületésről és a sírodon való kib***ott táncról szól. Mindenkit meghívhatsz, hogy csatlakozzon hozzád, de ha egyedül vagy, és csak te táncolsz, az is tök rendben van.

Ennél a számnál belenéztem a tükörbe, és azt mondtam magamnak: nem leszel itt örökké. Hogyan szeretnéd, hogy emlékezzenek rád? Ha holnap elütne egy autó, de még egy dolgot énekelhetnél, mielőtt féregeledel leszel, ez a dal lenne az? És őszintén, a válaszom igen. Ezt a síromba is magammal vinném.”

Yungblud június 23-án, csütörtökön a VOLT Fesztiválon is színpadra lép, ahol minden bizonnyal ezt a számot is bemutatja majd a magyar közönségnek.