Új zenei díjat alapított a WMMD

WMMD Digitális Zenei Díj néven új elismeréssel gazdagodhatnak azok a hazai produkciók, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt évben a zenei streaming területén.

A közel ezer partnerrel rendelkező, mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait kezelő és digitálisan terjesztő WMMusicDistribution Kft. repertoárjának legsikeresebb, objektív szempontok szerint kiválasztott produkcióit díjazzák.

Sebestény-Gallasz Enikő, a hazai zenei aggregátor vezetője elárulta: 4+1 kategóriában adnak át díjakat, melyek közül négyben mérhető, a "közönség" visszajelzésein alapuló adatok alapján hirdetnek nyertest, az utolsó kategóriában pedig az év partnerének járó különdíj talál majd gazdára.

Kategóriák:
• A legsikeresebb dal és videó
• A legsikeresebb előadó
• A külföldön legsikeresebb hazai előadó
• A legtöbb YouTube-lájkot szerző előadó
• Különdíj - Az év partnere

A WMMD partnerei közül kikerülő nyertesek névsorára 2021. március 18-án derül fény.

Egy ilyen koncert- és fesztiválmentes év után a digitális zenei sikerek még jobban felértékelődtek a zeneipar előadóművészei (és háttérhősei) számára, így munkájuk elismerése remélhetőleg fog egy kis inspirációt és motivációt csempészni a megnehezített körülmények közé. Egyben jelképesen a közönség és a szakma hálája is, amiért az alkotók, zenészek és stábjuk töretlenül dolgoznak a zenei vérkeringés életben tartásán - legyen szó dalszerzésről, klipek készítéséről, zenéjük terjesztéséről vagy épp az online jelenlét egyéb szeleteiről.

Az egyedi tervezésű, exkluzív kivitelű díjat Abonyi Alma álmodta meg, a négy alapkategória és a különdíj számára két egyedi, szimbolikus alkotás készült: "Elmondhatatlan öröm és izgatottság lett úrrá rajtam, amikor Enikő megkeresett a díj ötletével. Enikőt régóta ismerem és szeretem, így azonnal volt egy érzelmi töltete is a dolognak, nagyon szerettem volna egy minden sallangtól mentes, különleges és mégis befogadható díjat készíteni a WMMD-nek. Izgalmas volt a zenét absztrahálni, mert semmiképp nem figurális alkotást láttam a lelki szemeim előtt. Emiatt indultam el a hanghullámok útján."

Emberközpontú digitális zenei terjesztés

A WMMD csapata az automatizmusok és a mesterséges intelligencia világában emberközpontú ügyfélkezeléssel, folyamatos személyre szabott partneri kommunikációval segíti a független zenekarok, produkciók előbbre jutását. Zenei disztribútori tevékenységük mellett workshopokkal, edukációs célú híranyagokkal, személyes tanácsokkal látják el el partnereiket, akikkel a produktív, közösségi szellemmel átitatott légkörben működnek együtt. A digitális zenei platformokon (YouTube, Spotify, Apple Music, Deezer stb.) való hatékony jelenlét mellett igyekeznek irányt mutatni és termékeny ösvényt vágni a legfrissebb újítások és szolgáltatások világában.