Egyéb

27. Országos Diákfilmszemle - Filmre fel! Pályázat fiataloknak

Aranytíz Kultúrház
2020. augusztus 24. (hétfő) 10:00 - 2020. augusztus 30. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

Aranytíz Kultúrház
1051 Budapest, Arany János utca 10.

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 27. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.


Kategóriák: 1. Általános iskolás, 2. Középiskolás, 3. Fiatal filmes


A jelentkezők 20 percnél rövidebb alkotásai előzsűri nélkül kerülnek be a szemle programjába.


VETÍTÉSI TECHNIKA: DVDA 20 PERCNÉL HOSSZABB FILMEK ELŐZSŰRIN VESZNEK RÉSZT - A FILMEK LEADÁSI HATÁRIDEJE: 2020. augusztus 3. A NEVEZÉSI LAPOKKAL EGYÜTT. A vetítések után naponta a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációt tartanak az alkotók és az érdeklődők számára. Az arra érdemes alkotásokat a zsűri véleménye szerint díjazzák.


Nevezési lapok beküldése határideje: 2020. augusztus 3. Nevezett filmek leadási határideje (20 percnél rövidebbek): 2020. augusztus 24. hétfő


Postacím és a Szemle helyszíne: Aranytíz Kultúrház, 1051 Budapest, Arany János utca 10.


Letölthető nevezési lap
Letölthető felhívás


A Szemlére a belépés ingyenes!


1994-ben a Diákfimszemlét Merza Gábor (független filmes), Papp László (média tanár) és Szőke András (Balázs Béla-díjas filmrendező) abból a célból hozták létre, hogy a fiatal filmeseknek is legyen önálló bemutatkozási lehetősége. A filmszemle célja azóta sem változott. Bemutatkozási lehetőséget biztosít általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek (egyetemisták) részére, saját korosztályi környezetükben mutathatják be legújabb filmes munkáikat a nagy nyilvánosság és a szakmai közönség előtt. A bemutatón, a nyilvánosságon és a szakmai kontrolon van a hangsúly. Az alkotások megítélése is a pozitív megerősítés irányába hat és a díjazásban is minden arra érdemes munkát dicséretben, oklevéllel, tárgyi és pénzjutalomban részesítenek. A versenyszellem helyett egymás munkáinak megismerésére, új szakmai barátságok születésére helyezik a hangsúlyt. Fontosnak tartják, hogy a filmezéssel foglalkozó fiatal generációk megismerjék egymást, hogy a jövőben is együtt tudjanak működni szakmai pályafutásuk alatt.Minden nevezett filmet tematikai és időmeghatározás nélkül bemutatnak. Nevezési díjat nem kérnek, és a szemle is ingyenesen látogatható. Évente 100-200 filmet mutatnak be, ez több ezer alkotó fiatalt érint.


További felvilágosítás: Merza Gábor, szemleigazgató, e-mail: diakfilmszemle@gmail.com