Egyéb

A pszichés kórképek támogatása a természetgyógyászat segítségével

Online nézhető ONLINE
2020. november 25. (szerda) 10:00

Napjainkban a pszichiátriai zavarok gyakorisága soha korábban nem látott módon emelkedik. A WHO adatai alapján 2013-ban a tartós munkaképesség-csökkenés 21.2%-át világszerte a mentális zavarok okozzák. A depresszió gyakorisága 1990 és 2013 között 53,4%-kal nőtt és ezzel az egyik vezető népegészségügyi problémává vált.
A megfelelő szakmai háttér (pszichológia és pszichiátria) mellett mi természetgyógyászok is rengeteget tudunk tenni ezen betegségek támogatásában. Természetesen a természetgyógyászati kezelés nem helyettesíti az orvosi/gyógyszeres kezelést, de megfelelően ki tudja azt egészíteni, és gyengéden támogatni a gyógyulási folyamatot.
Az előadáson megbeszélik a különböző fóbiák, pánik és szorongásos zavarok, viselkedészavarok, tanulási zavarok, depresszió, szülész utáni depresszió, függőségek, kiégés, stb… gyengéd kiegészítő kezelési lehetőségeit, tekintettel a megfelelő táplálkozásra, vitaminok és ásványi anyagok bevitelére, különböző blokkoldási technikákra. Sorra veszik, melyek azok a természetgyógyászati módszerek, amelyek a különböző kórképekben hasznosak, és melyek azok, amelyekkel óvatosan kell eljárni.
Az előadáson arról is szót ejtenek arról, hogy hogyan tudjuk magunkat tisztítani és tölteni egy-egy páciens kezelése után, hiszen csak úgy tudunk segíteni, ha mi is egészségesek vagyunk.
Az előadás online formában kerül szervezésre és 2 hétig megtekinthető.
Előadó: Sziráki Ágnes, életmód-tanácsadó és terapeuta.