Egyéb

A zarándokok új célpontja a pesti Belvárosi Főplébánia-templom

Online nézhető ONLINE
2021. április 09. (péntek) 19:15
Ingyenes

A zarándoklat vagy zarándokút (lat. peregrinatio religiosa) hagyományos út egy parancsolat teljesítésére, vagy egy vallási jelentőségű zarándokhely felkeresése érdekében.
Egy zarándoklat során ugyanakkor természetesen nem feltétlenül nemcsak az úti célra történő megérkezésen, hanem magán a testet és lelket egyaránt erősítő utazáson is komoly hangsúly lehet. A zarándoklat sajátos, aktív meditációs gyakorlat.
A zarándokút minden esetben társas esemény is, hiszen az út során találkoznak, és tapasztalatot cserélnek a hívők; nagyon gyakran olyanok, akik korábban még sosem találkoztak egymással. Emellett pedig sok esetben szolgálja a kegyhelyek, zarándokhelyek finanszírozását is, amelynek keretében a hívők adománnyal támogatják az adott hely kultúráját, oktatását és további fennmaradását.


A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom negyedik alkalommal csatlakozik a „Földrajz éjszakája” elnevezésű nemzetközi eseményhez.
Tesszük ezt azért, hogy Pest ősi templomát (hitéleti, kulturális, látogatóforgalmi szerepét) a lehető legtöbb csatornán keresztül be tudjuk mutatni a belföldi-, és nemzetközi érdeklődők számára.


A vetítettképes előadásokat a Zoom rendszer felületén, illetve innen megosztva a következő Facebook felületeken közvetítik:
• Belvárosi Főplébánia-templom https://www.facebook.com/belvarosiplebaniatemplom
• Mária Út https://www.facebook.com/mariaut
• Mária Rádió https://www.facebook.com/mariaradio