Egyéb

Állj bele! - Online közösségi színházi játék / Mersz beszélni róla? Játszótárs: Péterfy-Novák Éva

Online nézhető Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
2021. február 26. (péntek) 20:00

Mersz beszélni róla?
Hol kezdődik az erőszak? Hogyan viszonyulunk hozzá, ha az utcán, a munkahelyen, az iskolában vagy a családon belül történik? Hogyan viselkedünk, ha áldozatok, elkövetők vagy szemlélők vagyunk? Merünk beszélni róla?
Játszótárs: Péterfy-Novák Éva


Az Orlai Produkciós Iroda nagy sikerű közösségi színházi játéka az online térbe költözik.


A színház, játék az együttlétről szól, arról, ami a hónapok óta a hétköznapokban is szinte lehetetlen. A járványhelyzet megnehezíti a találkozást, a fizikai kapcsolattartást. A személyességről és a közösségről azonban nem szeretnénk lemondani, ezért az Állj bele! című, 2019 őszén indított és azonnal nagy sikert aratott programsorozatukat az online térbe költöztették.


Mi lett volna, ha életünk egy pontján másképp döntünk? Átlépjük-e a határainkat? Merünk-e beszélni az erőszakról? A közösségi színházi játékban Csikász Ágnes és Nagy Zsombor drámainstruktorok vezetésével izgalmas, sokakat érdeklő kérdéseket boncolgatnak, köztük társadalmi, szociális, sőt akár tabutémákat is. A kétórás alkalmakon megosztják egymással gondolataikat, különböző véleményeket és nézőpontokat vizsgálnak meg. A játékos estékhez minden alkalommal csatlakozik hozzájuk az Orlai Produkciós Iroda alkotóközösségének egy-egy tagja is.


A játékban alkalmanként maximum 20 fő vehet részt.


Az Állj bele! játékot a Zoom platformon valósítják meg. A részvételhez fontos a stabil internetkapcsolat, a kamera és a mikrofon, ajánlott a fülhallgató vagy a headset. A játékba mindenki a saját eszközéről (ajánlott a laptop vagy az asztali gép) jelentkezik be. Egy eszközről csak egy fő vehet részt a játékban. Előzetesen célszerű letölteni az ingyenes Zoom alkalmazást


Az esemény előtt 24 órával küldik el a jegyvásárlásnál megadott emailcímre az előzetes tájékoztatót és a belépéshez szükséges linket. A programot pontosan kezdik, a későket a játék jellege miatt nem tudják beengedni az online térbe.