Egyéb

Bábimprovizációk Mentasárkánnyal - Gyümölcsök

ONLINE
2020. április 06. (hétfő) 10:00

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Mentasárkány hetente hoz nektek bábimprovizációs videókat, hogy kezdőötleteket adjon az otthoni spontán bábozáshoz.

Mire jó a bábimprovizáció?

- A bábimprovizációs jelenetek segíthetnek a BÁBbeszédes játékhoz, ami a bábos-játékos kommunikációt jelenti. Ebben a bábok segítségével oldani lehet a feszültséget és könnyebben kiderülhet az is, hogy mi okoz feszültséget a kicsiknek, emellett öröm és közös flow élmény is lehet a családnak.
- A bábon keresztül könnyebben kifejezik az érzelmeiket az óvodás gyerekek, úgy lehet ezt elképzelni, mintha nekik még ez a fajta mozgásos megelevenítő játék lenne az anyanyelvük, amin keresztül jobban értenek és jobban tudnak kommunikálni. 
- Több korosztályú gyerek is tud együtt játszani vele.
- A gyerekek maguktól is szívesen báboznak, belekezdenek a történetükbe és beleszövik a saját világuk elemeit, de a kezdéshez jól jöhet egy alaphelyzet, amit tovább lehet fűzni. Ezekben az alaphelyzetekben tud segíteni a videó nektek. Illetve aki nem tudja, hogyan kezdjen bele, annak is adhat egy kezdő lendületet.
- A BÁBbeszédről bővebben még itt olvashatsz.

Jelen helyzetben még nagyobb szükség lesz a játékra, játékosságra és a spontán játék erejére is, amin keresztül oldódhat a feszültség illetve közös élményekkel és örömmel gazdagodhat mindenki.

A heti téma: GYÜMÖLCSÖK


A foglalkozást erre találjátok!