Egyéb

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Hogyan szervezzünk csoportot? – online képzés

Online nézhető ONLINE
2020. május 22. (péntek) 16:00 - 18:30

Egyedül még senki nem változtatta meg a világot. A társadalmi változásért küzdő szervezetek és mozgalmak alapegysége a közös célért dolgozó, demokratikusan működő csoport. Ezen a képzésen megtanulhatod, hogyan szervezz te is ilyen csoportot!


A képzésen ilyen kérdésekre keresnek megoldásokat:


- Hogyan lesz egy jó ötletből közös ügyért dolgozó csoport?


- Hogyan alakítsunk ki demokratikus csoportműködést, amiben jó dolgozni?


- Hogyan toborozzunk és tartsunk meg új tagokat?


- Hogyan légy jó közösségi vezető?


Miért vegyél részt?


- Gyakorlatban tapasztalt képzők


- Interaktív, változatos módszerek


- Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport


„Ha részvételi demokráciában akarsz élni, ezt a képzést nem hagyhatod ki!” – korábbi résztvevő


Kiket várnak? Neked szól ez a képzés, ha van egy ötleted, és elindítanál egy csoportot, megújítanád a jelenlegi csoportod működését vagy meglévő csoportodba új tagokat szeretnél bevonni. Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért, a valódi demokráciáért, a környezet védelméért, a helyi lakosok vagy munkavállalók jogaiért vagy bármely kisebbségi csoport érdekeiért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetet többen képviselnek a képzésen.


Hol? Online Zoom találkozókon tartják a képzést, amihez szüksége lesz a résztvevőknek kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre.


Csak akkor jelentkezz, ha az összes alkalmon részt tudsz venni!


A képzést tartják:


Fernengel Ági: Szociológus, a Közélet Iskolája oktatási programfelelőse és képzője. Kritikai társadalomelmélettel, és állampolgári és politikai oktatással foglalkozik. A Deviszont Közösségi Tér társalapítója, ami újszerű állampolgári oktatási és kritikai pedagógiai program szakközépiskolásoknak.


Sebály Bernadett: Kulturális antropológus és közösségszervező, a Közélet Iskolája rendszeres képzője. Évekig a Civil Kollégium Alapítvány munkatársaként mentorált és képzett közösségszervezőket, és „A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma? A közösségszervezés alapjai” c. kötet szerkesztője. A Város Mindenkié lakhatási érdekvédelmi csoport egyik alapítója. Jelenleg közpolitikából végzi a doktoriját a Közép-európai Egyetemen.


A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzések hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítanak. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.


Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06209571610 (Fernengel Ági)