2021. június 13. (vasárnap) 15:30 - 16:30 Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál - Bordűr 8220 Balatonalmádi
2021. június 13. (vasárnap) 15:30 - 16:30 Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál 8220 Balatonalmádi

Gyűszűbirtok
KÓSTOLÓ
|
15:30
-
16:30


Chardonnay 2020


Világos aranysárga chardonnay borunkban a virágos és zöldfűszeres jegyek harmóniája fedezhető fel. Aromáiban a sárga héjú alma dominál, melyet a friss tavaszi levél és a rezedavirág emléke kísér. Lendületes savait szép, folyamatos lecsengés és lágy, édes ízérzet zárja.


Fogyasztását könnyű, friss salátákhoz, halakhoz, gyümölcstálakhoz ajánljuk 8-12 °C-on.


“Hahó, Öcsi!” Rozé 2020


Friss, üde kékfrankos rozénk magában hordozza az őszibarack és a piros bogyós gyümölcsök aromáit. Íze és illata élénk, mintha egy marék gyümölcsbe harapnánk. Lendületes, ropogós savai a nyári napok kedvencévé teszik.


Fogyasztását friss gyümölcsök, saláták, csirkéből készült ételek és halak mellé ajánljuk 6-8 °C-on.


Kadarka 2019


Erősen markáns színvilágú kadarka, melynek illatában a frissesség dominál – a pirosbogyós gyümölcsöket ánizs és menta díszíti. Ízében enhye fanyarság fedezhető fel, a kadarkás fűszeresség mellett bonbonmeggy és csipkebogyó aromái bontakoznak ki.


Pörköltek, paprikás ételek és halászlé remek kísérője lehet 16-18 °C-on.


Bikavér 2017


Kékfrankos, merlot, cabernet franc és kadarka szőlők házasításából készült, elegáns és telt aromavilágú bor. Összetett illat- és ízjegyeiben az érett pirosbogyós gyümölcsök kavalkádja mellett a csipkebogyós, szedres, ribizlis aromákat finom vaníliás, feketeborsos, szegfűszeges fűszeresség gazdagítja. Bársonyos, feszes struktúrájú, sűrű szövésű cuvée, mely magán hordozza a tipikus szekszárdi jegyeket.


Parászta Cuvée 2017


Merlot és cabernet fajták házasításából született vörös cuvée-nk egy igazi klasszikus, melynek megalkotásánál arra törekedtünk, hogy a hét minden napján kiváló társnak bizonyuljon.


Kóstolva egy kosárnyi erdei gyümölcs kerül a poharunkba, némi érett körtével és lédús szilvával megspékelve. A gyümölcsösséget fűszeres ízaromák ölelik körül, a kortyra szinte rá lehet harapni.


Fogyasztását 16-18 °C-on magyaros ízesítésű ételekhez, pörköltekhez, paprikásokhoz ajánljuk.