Egyéb

DOME_LIVE 026 Animációs rövid vizsgafilmek

Magyar Zene Háza (Hangdóm)
2024. október 02. (szerda) 19:00 - 22:00
Ár: 2900 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza (Hangdóm)
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

A Hangdóm audiovizuális infrastruktúrája rengeteg potenciális lehetőséget kínál, nem csak az alkotók, hanem az oktatási intézmények számára is, a leginkább nemzetközi szinten. Nem véletlen, hogy Budapest az utóbbi pár évben egyre hangsúlyosabb helyszínévé vált a hangművészeti színtérnek. Számos, a többcsatornás rendszerekre szakosodott alkotók, legendás elektronikus zenei előadók és zeneszerzők, vizuális és médiaművészek érdeklődnek a hangdómra tervezett tartalmak készítése felől. Azon túl, hogy a Zene Háza hónapról hónapra bővíti a repertoárját elismert művészek munkáival, fontosnak tartja, hogy a jövő alkotói is lehetőséget kapjanak a rendszer megismerésére, illetve annak használatával exkluzív tapasztalatokat gyűjtsenek és ezáltal komoly szakemberekké válhassanak.

A Zene Háza ezért is indított hosszútávú együttműködéseket hazai és külföldi művészeti egyetemekkel egyaránt, amelyek keretében a diákok a tanterv részeként kísérletezhetnek immerzív tartalmakkal a hangdóm rendszerén.
Az elmúlt két évben többek közt a MOME media design illetve animációs szakának, a Zeneakadémia elektronikus zenei mediaművészet szakirányának és a METU animáció szakának hallgatói járhattak be és dolgozhattak hangi és képi tartalmakon. Az ide készült és itt bemutatott diplomamunkákból gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.

Pálovics Emese / Faddi Bianka: Bad Trip
Gyarmati Dezső: Zuhanás
Rimai Frida: FLOW
Máthé Ágnes Klára / Lovász Ákos: Kollázs (csak audio)

Máthé Ágnes Klára és Lovász Ákos 2024-ben szerezték mester diplomájuk a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, mint elektronikus zeneszerzők. A hangszín és gesztus alapú zenei folyamatok mellett mindvégig fontos szerepet kapott darabjaikban a tér és az immerzív hangélmény. Míg Ákos munkáit inkább a dinamikusság jellemzi, addig Ágnes inkább a lassabb folyamatokat helyezi előtérbe, így nagyon jól kiegészítik egymást. Az évek során vizsgamunkákat, diplomamunkákat adaptáltak a Hangdómra. Ezúttal ezen műveikből válogattak részeket és rétegeket, hogy azok új helyre találjanak a közösben.