Egyéb

Fejedelmi Csokoládé kóstoló túra

Csokoládé Múzeum
2020. június 30. (kedd) 17:00
Ár: 4990 Ft

Helyszín:

Csokoládé Múzeum
1162 Budapest, XVI. kerület Bekecs utca 22.

Közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval.


Látogatás a Rákóczi Pincébe. Századfordulós butéliák, üvegek sokasága között haladva pálinkakóstolóra kerül sor. A gyerekek és kiskorúak csokoládét kapnak


Saját csokoládéjukat is elkészítik a részvevők: süteményből készült tálkába csorgatnak csokoládét, azt különböző fűszerekkel (színes cukorral, kókusszal, chilivel stb.) díszíthetik


Amíg a saját csokoládé megszilárdul, addig minden látogató, kezében egy csésze forrócsokoládéval beül a Filmmúzeumba, ahol a csokoládé történetét mutatjuk be egy filmen keresztül. Közben csokoládékóstolók színesítik a programot. A film után szóbeli előadást, kiegészítést hallhatnak a csokoládéról, és választ kaphatnak kérdéseikre.

A program végén az első Stühmer Csokoládébolt berendezésének korhű másolatának megtekintésére kerül sor, és a résztvevők kedvükre vásárolhatnak a Csokoládé Múzeum mintaboltjában, Európa legkedveltebb csokoládéiból.


A Csokoládé Múzeum mintaboltjában tett látogatás után a Fejedelmi Program résztvevőit a Rákóczi Lovagteremben gyertyafényes, terített asztal várja. A vendégek teakülönlegességekből választhatnak, csokoládék és a ház specialitása, egy fenséges, meleg sütemény kerül az asztalra. A felnőtt vendégek a desszert mellé egy desszertbort fogyasztanak, a gyerek és kiskorú vendégek csokoládét kapnak.


A program hossza: 1,5-2 óra.


A programra 12 éves korig gyermek jegy váltható!