Egyéb

Fiktív kiállítás

Online nézhető ONLINE
2021. február 24. (szerda) 21:00

Mit csinál a képzőművész, ha nem alkothat az anyaggal? Milyen egy műtárgy, ami nem ölt testet? Mi történik, ha nincs kiállítótér? A Godot Labor csapata alapjaiban gondolta újra a képzőművészek jelenlegi lehetőségeit. A Fiktív kiállítás egy kísérlet, ahol a filmben szereplő művészek olyan alkotásokat hoznak létre, amelyek a valóságban nem létezhetnek, koncepciójuk eleve képtelenség, vagy épp a műtárgy fogalmának kereteit értelmezik újra.

A Godot Labor 11 művésze pár perces, különálló, a megvalósítás szempontjából egymástól független videókban mutatja be saját, fiktív műalkotását. Szavak, testetlen gondolatok, elvont tartalmak, most a képzőművészek eszközeiként kiállítási anyaggá válnak a fantázia zabolázatlan szabad áramlása által, ahol sem a realitás, sem a technikai nehézség, sem az anyag sajátossága nem szab határt. Ezen keresztül az inspirációt jelentő tartalmak kódolatlanul, tisztán tárulnak elénk, intim közelségbe hozva a művész egyént.

A tárlatperformansz, mint műfaj, eddig nem volt a köztudatban, hiszen nem volt rá különösebb szükség, most viszont sok képzőművész esett el a műterem és a kiállítótér megkérdőjelezhetetlen lététől, miközben mégis vágyakozunk a fizikai műtárgy közelsége után.

Résztvevő művészek: Balogh Kristóf József, Gallai Judit Ágnes, Gáspár Annamária, Hajgató Terézia, Hermann Zsófia, Kaszás Konrád, Kis-Prumik Zoltán, Gulyás Andrea Katalin, Plank Antal, Szabó Kristóf KristofLab, Tétényi Gabriella
A Fiktív Kiállítás film bemutatója: 2021. február 24. szerda, 21:00 a facebook esemény oldalán

Kurátor: Cserhalmi Luca esztéta