Egyéb

Könyves Séták: Buja Buda

Rudas fürdő
2022. május 14. (szombat) 10:00 - 12:30
Ár: 3500 Ft

Helyszín:

Rudas fürdő
1013 Budapest, I. kerület, Döbrentei tér 9.

Harisnyakötők ès türelmi bárcàk. Kétes múltú luxusmúzsàk és könnyű, ledér szerelmek. A történeti Budapest erotikus emlèkei közt sétàlva megismerkedünk a korabeli kèjnők és vendégeik mindennapjaival. Olyan helyszínekre látogatunk, ahol a falak izgalmas rendőrsègi, megdöbbentő közegèszsègügyi adatokról, ledér bordélyos hölgyekről, sőt, kalandos szeretői történetekről mesèlnek. Az őszi Margó keretében szervezett Könyves Sétánkon Budán idézzük meg a letűnt korok a szexualitáshoz, a prostitúcióhoz és alap társadalmi tabu-kérdéseihez tapadó sztorijait, körbejárjuk az egykori nagyvárosi kurtizán-élet nemcsak emblematikus helyszíneit, de belső, érzelmi és szociális világát is. A sètàn olyan irodalmi nagysàgok levelein ès szövegein keresztül bontakozik ki a buja budai élet mint Krúdy, Karinthy, Szèp Ernő vagy Petri György.


A séta hossza: kb. 2,5 óra
Találkozás és indulás: Rudas Gyógyfürdő - 1013 Budapest, Döbrentei tér 9.
Érkezés ugyanoda


Részvételi díj: 3500 Ft


Könyves Séták
Egy városnak annyi arca van, ahányan megfordulnak benne, és mint egy jó könyvből, mindenki kiolvashatja belőle a saját történetét. A Könyves Magazin irodalmi sétáival Budapest felfedezésére invitálunk, amihez klasszikus és kortárs irodalmi művek adják az illusztrációt.

„Budapest formáját az adja meg, hogy milyen hangulatban van, aki nézi. Gyere, gyere, bárki vagy is, csinálj egy Budapestet." Esterházy Péter: Hahn-Hahn grófnő pillantása