Egyéb

Mesélő kertésznaptár rajzpályázat

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert
2020. március 01. (vasárnap) - 2020. április 1.

Helyszín:

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert
1083 Budapest, Illés utca 25.

Az ELTE Füvészkert, a Füvészkertért Alapítvány és a Szamóca Kiskertész Tanoda rajzpályázatot hirdet 3-10 éves gyerekeknek az "Egy év eseményei a kertben/ mesélő kertésznaptár" témához kapcsolódóan, a rajzokat április 1-ig lehet beküldeni.


Válasszatok egy hónapot, és rajzoljátok le, hogy az adott hónapban mit tudtok kertészkedni, hogyan néz ki a kertetek/teraszotok/balkonládátok vagy akár a szobanövényetek. Előnyt élveznek azok az alkotások, melyek egyértelműen társíthatóak valamely hónaphoz, ezáltal felhasználhatóak az adott hónap táblájának tervezéséhez. Segítséget az adott hónap kerti munkáinak meghatározásához itt találtok: 3+1 kiskertész feladat minden hónapra


A 12 hónaphoz kapcsolható 12 legjobb alkotás a FűFa tankertben kihelyezésre kerülő információs táblákon fog szerepelni, az alkotó nevét is feltüntetve (ovis csoportok esetében a csoport nevét).


A pályázat célja:


Az ELTE Füvészkertben a FűFa Tankertben zajlanak a gyerekfoglalkozások. Az itt zajló programok (a Füvészkert saját, és a Szamóca Kiskertész Tanoda foglalkozásai) célközönségének többsége a legkisebb korosztály, vagyis az ovis, írni-olvasni még nem tudó gyerekek. A tankertben kihelyezett információs táblák egy kertésznaptár szemelvényei, a legfontosabb kerti feladatokkal, érdekességekkel, havi bontásban. Ezt a kertésznaptárt szeretnék a szervezők a legkisebbek számára is érthetővé, színessé tenni, az általatok készített rajzokkal.


A pályázaton óvodás csoportok vagy egyénileg 3–10 éves gyermekek indulhatnak, amennyiben hozzájárulnak, hogy pályázati anyagukat felhasználják az információs táblákhoz, illetve a program népszerűsítéséhez, kommunikációjához. A pályázatra egyénenként/csoportonként 1–1 db A4-es rajz adható be, feltüntetve a pályázó nevét, életkorát és a törvényes képviselő e-mail címét, óvodás csoportok esetében az óvoda és a csoport nevét és egy kapcsolattartó e-mail címét. Egyéni jelentkezők hozzátartozóinak a hozzájáruló nyilatkozatot is ki kell tölteniük, és a pályázati anyaggal együtt beküldeni.


A pályázatokat a fuveszkertbudapest@gmail.com címre elektronikus úton, vagy postán az ELTE Füvészkert 1083 Budapest, Illés u. 25. címre várják április 1-ig. A borítékon szerepeljen:”Mesélő kertésznaptár rajzpályázat”.


A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, eredményhirdetés: április 30.


A díjak között szerepel egy csoportos kertészkedős foglalkozás a FűFa Tankertben, az ELTE Füvészkertben és egy Szamóca Kiskertész Tanoda 3 alkalmas bérlet a szombati foglalkozásokra.


További részletek: www.fuveszkert.org, www.gyerekkertesz.hu