Egyéb

Nekem a Feldmár... – Útmutató tévelygőknek

Online nézhető ONLINE
2021. március 17. (szerda) 18:00 - 2021. március 31. (szerda) 18:00

„Akik jönnek, azoknak nem magyarázatra van szükségük, hanem arra, hogy kiszabaduljanak abból a börtönből, amelyben a nyelv fogva tartja őket. Nem magyarázat kell, hanem felébredni a nyelv butításából, hipnózisából olyan beszélgetőtárssal, aki, ha kell, megkérdőjelez mindent, és akitől meg lehet tanulni az anyanyelvet, a nyelvnek azt a rétegét, ami a valóság, nem pedig egy primitív hipnotizáló konszenzus vagy hipnózis. Arról beszéljünk, ami van, és ne arról, aminek lennie kéne.” FA


Nekem a Feldmár... – szubjektív virtuális könyvműhely Feldmár András művei mentén


Nem mindenki könyvkukac. Ezért úgy gondolják, érdemes Feldmár András könyvein átrágni magunkat együtt, most egy online sorozatban. Aki velük tart – még ha eddig nem is olvasta Feldmár András könyveit –, útnak indul, gondolkodásának alap pilléreinek felfedezésére. Jobban megismerheti András filozófiáját és praxisát, alkalmazhatja saját élete különféle helyzeteire azokat a következtetéseket, amikre ő jutott, vagy amiket a műhely résztvevője saját maga fedez fel az út során.
A soron következő műhely két hétig tart, márc. 17-től márc. 31-ig. Ezalatt két alkalommal láthattok online videós beszélgetést a műhely vezetőivel, Krámli Andrissal és Ács Danival, akik együtt olvassák a könyvet és osztják meg a felmerülő gondolataikat. Írásban pedig minden nap kaptok kérdéseket, gondolatébresztőket a könyv további részeiből. Egy zárt Facebook csoportban ti is megoszthatjátok tapasztalataitokat, reflektálhattok egymás élményeire, illetve chatelhettek Andrissal és Danival.
A márciusi könyvműhely során az Útmutatók tévelygőknek c. 2012-es alkotás lesz a figyelmünk középpontjában.
A sorozat korábbi részei:
2020. 11 A tudatállapotok szivárványa
2021. 01 Feldmár mesél
2021. 02 Szabadság, szerelem