Egyéb

Nyári Bolza-kör Futóverseny

Szarvasi Arborétum
2020. július 12. (vasárnap) 07:00 - 12:00

Helyszín:

Szarvasi Arborétum
5540 Szarvas, Mezőtúri út

A Szarvasi Arborétum minden évszakban gyönyörű, telis-tele látnivalóval!
Éppen ezért egy kétéves futóverseny sorozatot indítanak útjára. 2020-ban nyáron és télen, 2021-ben tavasszal és ősszel csodálhatja meg minden futó az éppen virágzó, vagy színesedő Arborétumot.
Fontosnak tartják az egészséges életmód népszerűsítését, a futás örömének megismertetését korra, nemre való tekintet nélkül, az amatőr sportolók részére is rendszeres versenylehetőséget biztosítva.
A rendezvények környezettudatosságra, a környezet tisztaságára és tisztán tartására is felhívják a figyelmet. Az arborétumi Bolza-Kör futóverseny nyári fordulóján felavatják az Arborétum legújabb sétaútját.
A versenyek lebonyolítása során, a nevezési díjból befolyt összeg egy részét fordulónként egy-egy fiatal szarvasi sportoló támogatására fordítják.
A rajtszámmal rendelkező versenyzők a számukra fenntartott és ellenőrzött kapun, a kísérők pedig az aktuális arborétumi belépőjegy megvásárlásával a főbejárati kapun léphetnek be az Arborétum területére.
Rajt/ cél: Arborétum „Konyhakert”
A futás útvonala: végig az Arborétum területén, aszfaltozott úton, a Bolza Mariette Sétányon, amelynek teljes hossza 2500 méter.
Távok:
• Gyerek táv: 2500 méter (1 Bolza kör)
• 5000 méter (2 Bolza kör)
• 10000 méter (4 Bolza kör)