Egyéb

Nyitott Stúdió - Börcsök Boglárka

Trafó (Stúdió)
2024. április 08. (hétfő) 19:00

Helyszín:

Trafó (Stúdió)
1094 Budapest, IX. kerület, Liliom utca 41.

A Trafó hétfőnként, havi egy alkalommal, megnyitja Liliom utcai táncstúdióját mindazok előtt, akik szeretnek mozogni. Minden alkalommal más koreográfus vagy táncos osztja meg az érdeklődőkkel néhány kedvenc gyakorlatát. A cél nem feltétlenül egy koreográfia elsajátítása, hanem a közös mozgás, feltöltődés, tanulás egymástól, együtt.


Az április alkalmat Börcsök Boglárka Lábán díjas koreográfus, előadóművész vezeti. Boglárka performerként olyan koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Tino Sehgal vagy Salamon Eszter. Az Andreas Bolmel készített dokumentumfilmjét, A mozgás művészetét többek között a BIDF-en mutatták be, a Korszellemidézés c. performanszával bekerült az Aerowaves23-as kiadásába és végigturnézta vele Európát.


Böcsök Boglárka gondolatai a workshopról:


„Mindenkit szeretettel várok a “Fantastic Failures” azaz Bravúros Bukások : elbaltázások : elcseszések : becsődölések : kudarcba fulladások : elhibázások gyakorlására. Amikor a társadalom és a politika körülöttünk folyamatosan a pénzcsinálásra helyezi a hangsúlyt, háborúkba és fegyveriparba invesztál, a sportra és a versenyben való győzelemre összpontosít, mindaddig a tánc és az előadóművészetek területén belül arra kényszerülünk, hogy minden áron érvényesüljünk vagy állandó gazdasági nyomás alatt kell, hogy túléljünk, akkor időről időre teret és időt kell adni a totális kudarcnak. A kudarc lehet a megszokott és megtanult mozgásminták elutasításának gyakorlása, és képes lehet megnyitni elménket és érzékeinket új és váratlan tapasztalatokra. Amikor a politikusaink nem ismerik be, hogy rendszeresen kudarcot vallanak, ezt a gyakorlatot mi magunk kezdeményezhetjük, hogy elegánsan, szándékosan, szánalmasan, stílusosan vagy annak érdekében valljunk kudarcot, hogy kreatív, együttműködő és meglepő módokat teremtsünk a világban való együttlétre. Hogy örömünket leljük abban, hogy bármikor bármit elbaszhatunk.”


A workshop ingyenes, de a helyek száma korlátozott, ezért részvételi szándékod kérlek a következő e-mailcímen jelezd: jegypenztar@trafo.hu