Egyéb

Online tárlatvezetés - a Getty Központban, Los Angeles

Online nézhető ONLINE
2021. március 18. (csütörtök) 18:00

Az online programsorozat következő állomása Los Angeles. Az angyalok városa leginkább a film- és zeneipar fellegváraként ismert. Itt található a Getty Központ is, amely 1997-ben nyitotta meg kapuit, és a 20. század előtti európai képzőművészet és az 1830 utáni fotóművészet remekeinek bemutatására vállalkozik.


A Getty minden érzékszervünkre hat: a képeknek helyet adó modern épületegyüttes, az aprólékos gondossággal kialakított kertek, a padok a szabadban, a kis ösvények, melyekről 360 fokos panoráma nyílik a környező Santa Monica-i hegyekre és Los Angeles felhőkarcolóira mind meghatározó részét képezik a Getty élménynek. Hogy milyen kollekció látható a falakon belül? Erről is hallhattok a sorozat  ezen állomásán.


Továbbá felidézi a múzeumlátogatás örömteli élményét, új ismereteket, érdekességeket oszt meg a világ legismertebb művészeti intézményeiben barangolva, az Egyesült Államokban.

A múzeumlátogatásokat személyesebbé, a kiállítások anyagát pedig könnyebben megközelíthetővé teheti egy jó tárlatvezető. Ilyen, közös felfedezést adó élményre invitál titeket Pusztai Tünde művészettörténész.