Egyéb

OpeRandi - Édesízek

Várkert Bazár
2023. november 15. (szerda) 19:00

Helyszín:

Várkert Bazár
1013 Budapest, I. kerület, Ybl Miklós tér 4.

Az OpeRandi adventi kalendáriumában csokoládé és opera bújik meg az ablakok mögött. Az esten ezen szívet melengető témákról beszélgetve megkezdjük az ünnepre hangolódást.
Utána járunk az adventi kalendárium hagyományának, beszélgetünk a karácsonyi előkészületekről, feltárjuk az opera és a csokoládé "kulisszatitkait", szó lesz az Opera szelet és egyéb édességek receptjeiről, miközben karácsonyi emlékek, szokások is terítékre kerülnek.
Kóstoljanak bele az ünnepi hangulatba és hangolójának velünk, egy rendhagyó esten!

A novemberi OpeRandi főszereplője a mennyei csokoládé lesz. De az adventi kalendáriumokról, sőt a Mikulásról is szó lesz majd.

Bretzné Fodor Bernadett, a Cocó7 Csokoládéműhely megálmodója és Bretz Gábor operaénekes elhozzák hozzánk legújabb adventi kalendáriumukat, ünnepi csokoládé és bonbon finomságaikat. Utóbbiakat nem csak megkóstolni, de meg is lehet majd vásárolni a rendezvény helyszínén található shopban.
Kiderül majd milyen különleges viszonyt ápol egymással az opera és a csokoládé, de szót ejtünk az angol barokk egyik kiemelkedő alakjáról Henry Purcell-ről is, aki nem csak kiváló zeneszerző volt, hanem szoros viszony fűzte a csokoládéhoz és az adventhez is. Mivel az édes ízeké lesz a főszerep, felfedjük az Opera szelet titkos receptjét is, és ígérjük, hogy a bejgliről sem feledkezünk majd meg.
Vendégek:
Bretzné Fodor Bernadett, a Cocó7 Csokoládéműhely megálmodója
Bretz Gábor operaénekes
Dyekiss Virág néprajzkutató, karácsony-szakértő
Szerkesztő-műsorvezető: Bátor Anna Daniela