Egyéb

Paprikajancsi kalandjai online

ONLINE
2020. április 01. (szerda) 12:00

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Paprikajancsi kalandjai


„Úgy piroslok, mint egy alma, mégse fog egy fog se rajtam. /Az ördögöt eldöngetem, ki bajban van, megsegítem.” – szól a rigmus az előadás főszereplőjéről, Paprikajancsiról. A népi bábhős sok ördöggel elbánt már, most viszont nem is annyira az ördöggel, mint egy székely asszonnyal és számos bolonddal gyűlik meg a baja.


„Paprikajancsi kalandjai örökérvényűek, mert az emberi butaságról, illetve jóságról szólnak. Az előbbi - mint tudjuk - határtalan, az utóbbi meg egyre kevesebb. A népi bölcsesség évszázados tapasztalata szerint minden nehézség áthidalható egy kis furfanggal. Ez a mese a vásári bábjátszás eszköztárával élve, ezeket a jelenségeket mutatja fel vidám öniróniával. Mert addig, amíg mosolyogni tudunk magunkon: hibáinkon, berögzött rossz szokásainkon, addig magunkban hordozzuk a javulás csíráját.” - vallja az előadás rendezője, Vadas László.


Bemutató: 2018. február 5.
Ajánlott korosztály: 3 éves kortól
Az előadás időtartama: 50 perc


Szerző: Demeter Ferencz
Rendező: Vadas László
Díszlet és bábok: György László, Szabó Tünde
Játsszák: Giriti Réka, György László


Házhoz jön a kolozsvári Puck Bábszínház. Ezen a héten is új előadásokkal jelentkeznek, amelyeket naponta kétszer fognak közvetíteni, 12.00 és 16.00 órától. 


Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.