Színház

Song of the Goat Theater: Andronicus-Synecdoche (PL)

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Június 26-án, a zárónapon mutatják be a lengyel Song of the Goat Theater William Shakespeare egyik legvéresebb és legerőszakosabb tragédiája, a Titus Andronicus által inspirált “Andronicus-Synecdoche” című előadását. A performance-szerű feldolgozás a szereplők egyéni élményein keresztül reflektál olyan univerzális kérdésekre, mint a bosszúból fakadó kegyetlenség vagy a moralitás különböző problémái. A művészek a rossz kezdetét kutatják az emberben, azokat a sebeket keresik, amelyekből a bosszú és az erőszak születik.

A Song of the Goat Színház célja az volt, hogy kiderítse milyen mélységekig tud kialakulni az emberben a gonoszság és hogy milyen sebekből tud megszületni a bosszú és az erőszak. Ezzel a drámával a társulat tovább boncolgatja, hogy az ember hogy tud áldozatává válni a saját érzelmi reakcióinak, amik felerősödve megmérgezik a környezetét és végül kihatnak a politikára, vallásokra és teljes nemzetekre.

A prédikálást és ítélkezést mellőzve, az előadás főként metaforákat használ, mind szóbeli, mind mozgásos formában. A színház korábbi nagysikerű darabjain keresztül (Antigoné, Warrior, Apocrypha) kifejlesztett egy új színházi formanyelvet, ami több-rétegű művészi kifejezésmódban ötvözi az intertextuális dialógusokat az eredeti klasszikus szöveggel, ezáltal új szemszögből bemutatva az emberi viselkedést egy antropológiai színházi élményen keresztül.

Rendező: Grzegorz Bral
Szövegkönyv és dalszöveg: Alicja Bral
Zene: Maciej Rychły
Kórus felkészítés: Paweł Jan Frasz
Szereplők: Angelika Wójcik, Mikołaj Bońkowski, Przemek Wasilkowski, Andrzej Pieczyński, Damian Aleksander, Monika Mikołajczak, Olena Yeremenko, Paweł Jan Frasz, Paweł Wydrzyński, Alicja Bral, Urszula Milewska, Romana Filipowska.

 

Hozzászólások