Egyéb

Termelőtől a fogyasztóig – méltányos, egészséges és környezetbarát élelmezés

Online nézhető ONLINE
2021. február 25. (csütörtök) 18:00 - 20:00

Mára köztudott, hogy a klímaváltozásban nagy szerepe van a mezőgazdasági termelésnek. Éppen ezért számos kezdeményezés igyekszik a jelenlegi, nagyüzemi élelmiszerelőállítás káros gyakorlatai helyett fenntarthatóbb megoldásokat elterjeszteni.
A Farm to Fork (Termelőtől a fogyasztóig) stratégia az európai zöld megállapodás középpontjában áll, amelynek célja az élelmiszer-rendszerek tisztességes, egészséges és környezetbarát kialakítása.
A beszélgetés központi témája a méltányos, egészséges, fenntartható és környezetbarát élelmezés lesz.
Vendégek:
Dezsény Zoltán – Magosvölgy Ökológiai Gazdaság (környezetgazdálkodási agrármérnökök)
Karalyos Gábor (Vegán Hegylakó) – színész, vegán blogger
Szombati Julianna – Szimpla Háztáji Piac
Somogyi-Frizon Orsolya – az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatóságának tisztviselője (felkérés alatt)