Egyéb

Új Európai Bauhaus: a megújulás szelleme

Online nézhető Európa Pont
ONLINE
2021. május 27. (csütörtök) 18:00

Újra a helyszínen, az Európa Pontban (1024, Budapest, Lövőház utca 35.) élőben követhető a beszélgetés!
A járványügyi helyzet javulásának köszönhetően a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket ismét tudják a helyszínen fogadni, de az eseményt élőben is közvetítik Facebookon.

Milyen Európában szeretnél élni a pandémia után? Mit jelent a fenntartható, esztétikus és mindenki számára nyitott város 2021-ben? A New European Bauhaus (NEB) kezdeményezés célja egy élhető, inkluzív, minőségi élményekre és esztétikai alapelvekre alapozott, mindenki számára megfizethető, fenntartható, körkörös gazdaságra épülő európai életforma közös megteremtése. Fókuszában az élhető környezet megteremtése áll. A kezdeményezés a European Green Deal leképezése a társadalom számára, amely hidat képez a művészet, a kultúra, valamint a tudomány és a technológia között, továbbá a különböző generációk összekapcsolását és az össztársadalmi mobilizáció fejlesztését célozza. Kulcsszavai: inkluzivitás – esztétikum – fenntarthatóság.

Az eseményen a beszélgetőtársak az új Európai Bauhaus kezdeményezéshez már csatlakozott neves szakemberek lesznek:
- Dr. Bendzsel Mikós, a Magyar Formatervezési Tanács elnökhelyettese, a Magyar Mérnökakadémia elnöke
- Dávida Eszter, a KÉK Kortárs Építészeti Központ kuratóriumi tagja és építésze, az új Európai Bauhaus kezdeményezés nagykövete
- Matheidesz Réka, a MOME Pályázati Irodájának Igazgatója
- Petrányi Barna, ügyvezető, Pro Progressione


A beszélgetést Polyák Levente építész urbanista, szociológus (KÉK Kortárs Építészeti Központ) vezeti.
Az eseményre – a járványügyi szabályok figyelembevételével – korlátozott számban regisztrációs jegyek elérhetőek, illetve a közvetítés az Európa Pont Facebook-oldalán online is követhető.

A beszélgetés az Európa jövőjéről rendezett konferenciasorozat része. Az érdeklődők témafelvetéseiket és a szakértőkhöz szóló kérdéseiket a beszélgetés előtt az europajovoje@eu.hu e-mail címre küldhetik, de az élő közvetítés alatt is várjuk majd a kérdéseket és észrevételeket.