Egyéb

Utazás a képzelet űrhajóján: Extrém csillagok és a Tejútrendszer szerkezete

Marczibányi Téri Művelődési Központ
2024. május 16. (csütörtök) 18:00

Helyszín:

Marczibányi Téri Művelődési Központ
1022 Budapest, II. kerület, Marczibányi tér 5/a.

Kiss László Széchenyi-díjas csillagász előadássorozata


Újabb tudomány-kommunikációs kísérlet, újszerű, játékos, magával ragadó, gondolkodásra sarkalló tudomány-kommunikációs aktivitás. Több, mint előadás! Interaktív, intellektuális, szórakoztató!


Az előadássorozat a csillagászati kutatás új horizontjaiba és kulisszatitkaiba nyújt bepillantást, és személyes beszélgetésre kínál lehetőséget a csillagásszal a tudományterület jelenéről és jövőjéről. A sorozat célja a legújabb felfedezések és új felismerések bemutatása a nagyközönség számára is érthető és szórakoztató formában. Az utazás során kalauzunk Kiss László Széchenyi-díjas csillagász, az Élő csillagászat c. online műsorfolyam házigazdája, aki erre a különleges hat alkalomra személyesen várja a kozmosz titkai iránt érdeklődőket. Az előadásokról nem készül videofelvétel – legyen ez unikális és megismételhetetlen élmény minden résztvevőnek!


A hatrészes előadássorozat tematikáját tekintve felöleli a teljes Naprendszerünket, más csillagok körüli bolygókat, és a földönkívüli élet lehetőségeit. A bolygórendszerektől tovább haladva megismerhetjük az extrém csillagok világát, a Tejút szerkezetét, majd a tudós képzeletbeli űrhajóján a táguló Világegyetem galaxishalmazainak útvesztőjében kalandozhatunk el. Egy előadássorozatban tehát megtudhatunk szinte mindent az Univerzumról, az előadás végén pedig egy mobilapplikáción keresztüli kvíz garantálja, hogy a vendégek választ kapjanak kérdéseikre is!


A műsor felépítése: 50-55 perc előadás, majd 30 perc beszélgetés az előadás során feltett kérdésekről


A hat előadásra szóló bérlet ára: 12 500 Ft
Diákbérlet: 9000 Ft (Csak személyesen vásárolható, diákigazolvány bemutatása szükséges.)


Belépő egy előadásra: 2500 Ft