Macaron készítő workshop a BeSweet Csokoládémanufaktúrában
A macaron Itáliából indult el hódító útjára, nevezetesen Velence városából. Körülbelül 6-700 évvel ezelőtt kezdték el készíteni ezeket a habcsókra emlékeztető korong alakú süteményeket. Akkoriban még maccarone néven volt ismert és minden olyan apró cukrászterméket, ami tojásfehérjéből és őrölt mandulából készült, felölelt. Mégis Franciaországban talált a legszívélyesebb fogadtatásra, mivel mai formáját egy francia mester, Pierre Desfontaines készítette el először az 1830-as években, azóta ezek a színpompás sütik szinte védjegyeivé váltak az országnak.
A macaron elkészítése nagy gyakorlatot és figyelmet igényel. Házigazdánk családias hangulatú műhelyünkben mutatja meg neked a legapróbb fortélyokat a házi készítésű nyalánkságokhoz, melyeket minőségi alapanyagokból készítünk el együtt. Különösen nagy gondot fordítunk a gyakorlati oktatásra, így garantáljuk, hogy minden információt elsajátíthatsz, ami ahhoz kell, hogy otthon is elkészítsd a finomságokat.
A workshop vezetője: Sárközi Péter, mesterszakács
Részvételi díj: 10.500 Ft/fő
A részvétel előzetes jegyvásárláshoz kötött. A csoport maximális létszáma 15 fő.
A részvételi díj tartalmazza:
- a macaronok elkészítéshez szükséges eszközöket, alapanyagokat, szaktudást;
- házias harapnivalókat, frissítőket;
- kötényt a workshop idejére, hogy ne piszkold össze a ruhádat;
- a macaronok receptúráját, hogy otthon is elkészíthesd a finomságokat;
- dobozt, amiben az általad elkészített macaronokat hazaviheted.