Fesztivál

Advent a Várkert Bazárban

Várkert Bazár
2022. november 27. (vasárnap) 11:00 - 2022. december 18. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

Várkert Bazár
1013 Budapest, I. kerület, Ybl Miklós tér 4.

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. A színes és tartalmas kulturális kínálatban advent négy vasárnapján iparművészeti vásár, családi programok és nagyszabású ünnepi produkciók várják a közönséget. Az esti programok előtt a fellépőkkel közösen gyújtják meg az adventi koszorú egy-egy gyertyáját és néhány ünnepi gondolat megfogalmazásával teszik meghitté az adventi várakozást.


A kiemelt programok közt a Várkert Irodalom karácsonyi különkiadással jelentkezik, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes adventi néphagyományokat idéz fel. Az ünnepi koncertek sorában fellép Karácsony János James legendás LGT-slágerekkel és saját dalokkal, Tóth Vera ezúttal Miklósa Erika és Rab Gyula operaénekesekkel áll a színpadra, a Hot Jazz Band zenekarának Kozma Orsi lesz a vendége, míg a Budapest Bár dupla koncerttel ünnepli tizenötödik születésnapját.


A megújuló Budavári Palotanegyedben is adventi programok várják a közönséget: karácsonyi vásár és szabadtéri kiállítás lesz a Halászó gyerekek kútjánál, Sisi vársétával lehet felfedezni az újjászületett helyszíneket és kézműves foglalkozás várja a gyerekeket a Szent István-teremben.


Az adventi programokra látogatók csatlakozhatnak az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez mindazokat támogatva, akik számára nem lehet teljes az ünnep: a Szent István-teremben és a Várkert Bazárban is lesz lehetőség elhelyezni az adományokat a kihelyezett perselyekben.