Fesztivál

Arcus Temporum Művészeti Fesztivál

Pannonhalmi Főapátság
2024. augusztus 23. (péntek) 15:00 - 2024. augusztus 25. (vasárnap) 18:30

Helyszín:

Pannonhalmi Főapátság
9090 Pannonhalma, Vár utca 1.

A 20. jubileumára készül 2024. augusztus 23-25. között a pannonhalmi Arcus Temporum. A kortárs művészeti fesztivál igazi közösségi ünneplésre hív, és nem csak a két évtizedes jubileum okán, hanem mert a bencés szerzetesközösség idén ünnepli a Szent Márton-bazilika középkori felújításának és felszentelésének 800. évfordulóját.
Az idei Arcus öt hangversenye Mozart és a nemrégiben elhunyt Eötvös Péter munkásságát állítja párhuzamba. A zenei élményeket az újonnan bevont lenyűgöző helyszínek teszik még emlékezetesebbé, a 800 éves bazilikával a háttérben a bástyáról, de a Lombkorona-tanösvényen is hallgathatunk koncertet.
A fesztiválra irodalmi díszvendégként Röhrig Géza érkezik, a 20. jubileumon házigazdánk Mácsai Pál. A spirituális és képzőművészeti programok pedig a Bazilika800 emlékévre reflektálnak.
A szerzetesközösség az idei Arcuson – ahogy az egész emlékévben – arra törekszik, hogy Ferenc pápa szavait, miszerint a Pannonhalmi Főapátság az ország nagy lelki emlékműve, az imádság helye és a testvériség hídja, jelenvalóvá tegye.


Részletes program