Fesztivál

Ékszerek Éjszakája

Budapest
HybridArt Space
2020. szeptember 14. (hétfő) 16:30 - 2020. szeptember 21. (hétfő) 19:00

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest
HybridArt Space
1054 Budapest, Galamb utca 6

A májusi nagysikerű Korona / Ékszer jótékonysági online ékszeraukció után idén szeptemberben már hatodik alkalommal rendezik meg az Ékszerek Éjszakája Budapest rendezvénysorozatot.  


A kortárs ékszereket bemutató programsorozat, az Ékszerek Éjszakája kiváló hazai és külföldi ékszertervezők alkotásait mutatja be a nagyközönség számára, a FISE - Fiatal Iparművészek Stúdiója egyesület támogatásával.


A rendezvény kétéves tematikája szerint minden páros évben egy sok helyszínen zajló kiállítássorozattal találkozhatunk, amely elsősorban a hazai alkotóknak biztosít megjelenési lehetőséget. Így idén 31 kiállításon, mintegy 80 alkotó ékszerei lesznek megtekinthetőek Budapest-szerte.


Idén egy teljes héten át a kortárs ékszereké a főszerep Budapesten.
Szeptember 14. és 20-a között sorban nyílnak meg kiállítások a fővárosban, ahol magyar és külföldi alkotók egyaránt bemutatkoznak majd.
Szeptember 19-én, szombaton az alkotók meghosszabbított nyitvatartás mellett várják az érdeklődőket a kiállítások helyszínein.


Az idei év hívószava a 0- / Zero negative.


A témában a szervezők nemzetközi ékszer pályázatot írtak ki, melyből nívós zsűri választotta ki azokat, akik a központi kiállításon részt vehetnek.
A központi kiállítás zsűrijének tagjai: Vági Flóra, Leo Caballero, Lin Cheung