Fesztivál

Fesztivál Akadémia Budapest 2021

Helyszín:

Zeneakadémia
1061 Budapest, VI. kerület Liszt Ferenc tér 8.
Rumbach utcai Zsinagóga
1075 Budapest, VII. kerület Rumbach Sebestyén utca 11-13.
BMC - Koncertterem
1093 Budapest, IX. kerület Mátyás utca 8.
Benczúr Ház Kulturális Központ
1068 Budapest, VI. kerület Benczúr utca 27.
Károlyi Palota Kulturális Központ
1053 Budapest, V. kerület Károlyi Mihály utca 16.
Várfok Galéria
1012 Budapest, I. kerület Várfok utca 11.
ELTE Egyetemi Könyvtár
1053 Budapest, V. kerület Ferenciek tere 6.

Július 16. és 25. között tartják a főváros legjelentősebb, nyári kamarazenei  fesztiválját a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által alapított Fesztivál Akadémia Budapestet. A fesztivál idei tematikája: „Családfák”. A hangversenyeken zenész  családok lépnek fel, a repertoárban nagy zeneszerző dinasztiák tagjai mellett  család tematikájú kompozíciók is szerepelnek. Minden eddiginél sűrűbb koncertprogram, káprázatos nemzetközi és magyar fellépők, új helyszínek, izgalmas összművészeti kísérőprogramok várják július végén tizenegy napon át a zene szerelmeseit a Zeneakadémián, a Budapest Music Centerben és más különleges budapesti helyszíneken.
A magyar főváros legjelentősebb nyári kamarazenei fesztiválja, a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által alapított Fesztivál Akadémia Budapest 2020-ban a
járványhelyzet miatt nem hívhatott nemzetközi sztárokat, ezért azonban nemcsak a tavalyi, nagyszerű magyar művészgárda kárpótolt, hanem az idei programban szereplő művészek névsora is. 


A fesztivál központi helyszíne a Zeneakadémia, de lesznek hangversenyek a
Budapest Music Centerben, a nemrégiben felújított, egyedülállóan szép  Rumbach Sebestyén Utcai Zsinagógában, az ELTE Központi Könyvtárának gyönyörű olvasótermében, a Benczúr Házban és a Károlyi Palota udvarán is. A tíz nap alatt lezajló tizenhárom hangversenyt kerekasztalbeszélgetések, zenetörténeti előadások, a Várfok Galériában rendezett kortárs képzőművészeti kiállítás, a Fortepan anyagából összeállított fotókiállítás, vezető magyar színészek részvétele és népzenei gálakoncert avatja valódi fesztivállá.

Időszaki