Fesztivál

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Gyulai Várszínház
2020. augusztus 22. (szombat) 18:00 - 23:30

Helyszín:

Gyulai Várszínház
5700 Gyula, Kossuth u. 13.

Herczku Ági és a Banda
Ha világzenéről, illetve folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak. A Liszt-díjas Herczku Ágnest kivételes tehetsége, ugyanakkor fogékonysága más, fúziós és kortárs zenei műfajok iránt, a legkeresettebb és legelismertebb hazai népdalénekessé tette.
Nikola Parov már fiatal pályakezdőként, az 1980-as évek elején elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet.
Malek Andi Soulistic
A Malek Andi Soulistic együttes egy korszakváltó találkozás eredménye.Adott egy jazz-muzsikus, aki régóta figyeli a magyar népdalokat, és egy énekesnő, aki bármit is énekelt, a népzene mindig szívügye maradt. Malek Andrea és Jáger Bandi közös produkciójában, amely az örömzene és a tudatosság kombinációjára, valamint a népzene, a jazz és az r&b elemeinek sajátos ötvözetére épül, népszerű és régóta elfeledett magyar népdalokés saját szerzemények hallhatók.
A Szirtes Folk Band kiváló muzsikusai a magyar könnyű- jazz- és világzenei élet meghatározó alakjai. A10 fős, kirobbanó energiával megszólaló formáció zenei világa a tüzes népzenei elemeket ötvözi a beatbox popzenei hatásával, és a jazz improvizatív vonulatával.