Fesztivál

IV. Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje

Szentendre
2024. szeptember 06. (péntek) 15:30 - 2024. szeptember 08. (vasárnap) 21:30

Helyszín:

Szentendre
2000 Szentendre

Szeptember 6-8. között újra Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje!


Orgona, cselló, fuvola, jazz-zongora, korhű hangszerek és a legszebb hangszer, az emberi énekhang zeng újra Szentendre kilenc templomában és három imaházában a Ferenczy Múzeumi Centrum szakrális, összművészeti fesztiválján. A tartalmas és felemelő ese­mények között templomséták, kiállítások, művészet- és zenetörténeti előadások, kreatív programok várnak, fellép a Szent Efrém Férfikar, a Trio Cantio, a Capella Savaria, a Musica Beata Kórus, az Amadinda Percussion Project.


A Ferenczy Múzeumi Centrum szakrális, összművészeti fesztiválján, szeptember második hétvégéjén kitárják kapuikat a szentendrei templomok a zenei, irodal­mi, egyházművészeti és képzőművészeti programok előtt. A művészek és temp­lomok városának felekezetei és kulturális intézményei idén is tartalmas és felemelő ese­ményeket kínálnak a IV. Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén. Az idei programsorozat üzenete: a REMÉNY.


A programok szervezésébe a Ferenczy Múzeumi Centrum mellett a helyi vallási közösségek – katolikus, református, evangélikus, szerb ortodox, zsidó, baptista – és a város kulturális intézményei is bekapcsolódtak. Újdonság idén, hogy a hétvége 0. napján, szeptember 1-jén mesés templomsétára hív Nagy Luca meseterapeuta, aki ebben az évben ünnepelte a népszerű Múzeumi Mesék önismereti sorozat ötödik évadát. Ugyanezen a napon szabadtéri tárlat nyílik Szentendre templomairól a Belgrád Székesegyház kerítésfalán.


Az esti zárókoncertek bevételéből jótékonysági célt is támogatnak. Ahogy már hagyomány, a Szentendrei Karitasz a felajánlott összeget rászoruló családok gyermekeinek nyári táboroztatására fordítja.
A további programok mindegyike ingyenesen megtekinthető, valamint ezen a hétvégén a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításai belépődíj nélkül látogathatók!