Fesztivál

IX. Avasi Borangolás

Avas hegy
2020. augusztus 27. (csütörtök) 15:00 - 2020. augusztus 29. (szombat) 23:55
Ingyenes

Helyszín:

Avas hegy
3530 Miskolc, Avas

Kilencedik alkalommal kelti életre a miskolci történelmi avasi pincesort az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi Borangolás.


A Miskolc belvárosában, a sétáló utcától pár perc járásra található Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái ismét kiváló helyszíne lesz baráti összejöveteleknek, minőségi bor- és gasztronómiai élmények megélésének és a történelmi avasi pincesorok helyi értékei felfedezésének. A különleges helyszíneken számos műfaj felvonultatása mind a zenei, mind a kiegészítő programokat illetően több napos szórakozást biztosít majd fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt.


A rendezvény első napja ismét szakmai nap lesz, ahol borászok és szakértők tartanak előadásokat, bemutatókat. Pénteken és szombaton a már megszokott módon az avasi pincesor teljes területén, a Kisavastól a Nagyavasig nyitnak a pincék és borházak, helyi gazdák és országosan ismert borászok kínálatával. Az ételekről neves helyi vendéglők gondoskodnak majd, akik ismert magyar séfekkel együtt gasztro workshopok keretén belül idézik fel Miskolc város múltjának emlékezetes és nevezetes, vagy éppen már elfeledett ízeit.


A zenei programokat kereső borangolók számos színpad ingyenes koncertjei közül válogathatnak, de lesznek pódiumbeszélgetések, előadások, a gyerekeket pedig több ponton is gyerekprogramok várják majd.


A látogatók a hangulatos avasi pincesorokon borospohárral a kezükben, térkép segítségével kedvükre borangolhatnak.