Fesztivál

Nyitva! x Erzsébetváros fesztivál

Erzsébetváros
2021. november 05. (péntek) 18:00 - 2021. november 30. (kedd) 22:00
Ingyenes

Helyszín:

Erzsébetváros
1070 Budapest

November 5-30-ig várja az érdeklődőket a Nyitva! x Erzsébetváros fesztivál. 
November 5-én kezdődik a Nyitva! Fesztivál Erzsébetvárosban, egész hónapos 
programsorozattal várva a közönséget.
A Nyitva! célja a helyi vállalkozások fellendítése, a közösségépítés a lakók és a környékbeli kisiparosok körében, és az üres üzlethelyiségek élettel telítése. Ennek érdekében a szervezők most - Erzsébetváros Önkormányzatával együttműködve - öt kisvállalkozót választottak ki nyílt pályázat útján, és biztosítottak ingyenes ingatlanhasználatot számukra a fesztivál egy hónapos időtartamára. Ennek köszönhetően az alábbi szolgáltatók várják a látogatókat kifejezetten a Nyitva! Fesztiválon:
- A Király utca 25. szám alatt a Nyitva! Pop-up bemutatóteremben designboltok és kézműves manufaktúrák nyitnak meg (a Háti, az Impact Box Pop-up, a Pastello
Clothes, a Sopianae Salon magyar tervezők és helyi kivitelezők költöznek be).
- Az István utca 27. teret ad a PLACCC Bázis művészeti alkotó- és  rezidenciaterének.
A Nyitva! x Erzsébetváros fesztivált a KÉK - Kortárs Építészeti Központ szervezi. A korábbi Nyitva! fesztiválokat (2014-ben és 2016-ban) egész Budapestre  kiterjesztették, ehhez képest újdonság a VII. kerületi szűkítés. A projekt eredetileg kizárólag az üzlethelyiséget kereső vállalkozók és üres üzletek tulajdonosainak az összekötésére fókuszált, mindenki számára előnyös kereteket biztosítva a részvételre (ez segített olyan ma is sikeres vállalkozásoknak, mint a Naspolya Nassolda, a Halisten, a Verkstaden vagy a Kwaklab).
További idei újítás ehhez képest a már meglévő erzsébetvárosi szolgáltatók  bevonása a programba. Ők külön programokkal, kedvezményekkel készülnek a fesztivál közönségének november 5-30. között.