Fesztivál

PirosLábos fesztivál

Szigetmonostor
2021. október 02. (szombat) 09:00 - 22:00
Ingyenes

Helyszín:

Szigetmonostor
2015 Szigetmonostor

2021. október 2-án nehezített pályán, de újra megrendezésre kerül a PirosLábos(ka), a kulturális portékák vására. A vásár eddig Szigetmonostor macskaköves főutcájára koncentrálódott, de az idei programok kicsit szétszórtabban, a falu különböző terecskéin és közparkjaiban illetve közösségi kertjeiben kerülnek megrendezésre. (Kossuth tér, Madár- barát park, Mátyás király tér, Plébánia kert, Katolikus templom kertje)


A PirosLáboson idén is képviseltetik maguk a helyi közösség tagjai, mint a nyugdíjas klub, helyi kistermelők, hiszen a rendezvény eddig is közösségi összefogásból jött létre és számos önkéntes segíti a megvalósulását.


Idén a PirosLábos ad otthont a Sziget - Világ - Zene projektnek, ami a rendezvény zenei programját adja. Az Ötödik évszak a sanzonok, a Dresch Vonós Quartett a jazz, a Hurdy Gang a bourdon hangszerek sajátos hangzásvilágával színesíti a palettát, Szilágyi Marci és zenekara az autentikus népzenét képviseli, a vásári komédiák hangulatát idéző Bahorka Társulat és a Kerek zenekar pedig a gyermekeknek szóló népzenei feldolgozásokban kimagasló.


A vásár és a piac szabadon látogatható, a kertekben az előadások kizárólag védettségi igazolvánnyal nézhetők meg. A zenei kínálatot az Ötödik Évszak zenekar Sziget-Világ-Zene projektje határozza meg. A fellépők igazi különlegességeket kínálnak a gyerekeknek, felnőtteknek épp úgy, mint a jazz vagy a folk rajongóinak. A helyi vendéglátók lábosaiból, a nyugdíjasők fazekaiból az idén is remek finomságokat lehet megkóstolni.