Fesztivál

Polgár Judit Világsakkfesztivál 2020 – Garri Kaszparovval és a Polgár-nővérekkel

Online nézhető ONLINE
2020. október 10. (szombat) 09:00 - 22:00

Polgár Judit Világsakkfesztiválja ami idén teljesen az online térbe költözik, 40+ oktatási, sakk verseny, művészeti, tudományos programmal. Az amatőröktől a versenyzőkig mindenkit várnak 4-120 éves korig.


A laikus érdeklődőtől a profi sportolóig bárki ingyenesen csatlakozhat az idén online világba költöző oktatási, tudományos, művészeti és sport programokhoz.


Témák:


- Járvány és kríziskezelés egy nagymester szemszögéből. A játék a karantén hónapjaiban még közelebb hozta egymáshoz a kontinenseket, mestereket és tanítványokat, milliók ültek le játszani az online térben, többszörösére nőtt a sakk-közvetítések közönsége. Polgár Judit segítségül hívta a sakkversenyek során szerzett taktikai készségeit, és az elmúlt hónapokban jelentkező kihívásokra lehetőségként tekintve izgalmas online világot hozott létre a Világsakkfesztiválnak.
- A rendezvényhez idén Garri Kaszparov és a Polgár-nővérek is csatlakoznak.
- Sakk az (online) oktatásban. A sakk segít tanulásban, és támogatja a különböző társadalmi csoportok integrációját. Judit nemzetközi hírű szakembereket hívott meg beszélgetni a Világsakkfesztiválra. Szó lesz a bevándorló családokból származó gyerekek társadalmi és pszichológiai problémáinak kezeléséről, vagy a sakk elítéltekre gyakorolt pozitív hatásairól. Judit idén is több mint 500 magyar iskolát és 2000 pedagógust invitált meg, hogy csatlakozzanak a Világsakkfesztiválhoz, és nyilatkozni fog a magyar iskolákban és a pedagógusok körében végzett munkásságának elmúlt időszakáról.
- Sakk a vállalatok életében. Fogarasi Norberttől megtudhatják, hogy mit tanulhat az üzlet a sakktól, és hogyan segítik a sakkból szerezhető készségek a Morgan Stanley munkatársait.
- Versenyek és a jövő bajnokai. Judit az idei fesztiválon számos legendás sportolót lát vendégül, köztük Simen Agdestein nagymestert, profi futballistát, aki korábban a világbajnok Magnus Carlsen tehetségét felfedezte és mentorálta.
Judit ismerteti az online versenyeket és sakk-kurzusokat, melyekre a kezdőket és a jövő világbajnokait várják, köztük az online szimultánt Polgár Judittal és Zsófiával.