Fesztivál

Sárkányölő lovagok éjszakája

Diósgyőri vár
2018. április 28. (szombat) 19:00

Helyszín:

Diósgyőri vár
3534 Miskolc, Tapolcarét utca

Program:
18.45 – Kapunyitás
19.00 –23:00 –Éjszakai kalandozások a Diósgyőri várban:
a gyertyafényes sétán különböző korok lovagjait és sárkányait idézik meg, akik arról mesélnek, hogy a hit és az akarat minden időben legyőzi a gonoszt.
19.00– Folyamatos, ismétlődő programok a Felső várudvarban
A végvári vitéz és a török sárkány– az Egri Vitézlő Oskola legbátrabb harcosai vívnak meg a török sárkánnyal, de ebben a viadalban nem kérdéses a honi győzelem! Sárkánytűz- a Vaga Banda Tűzzsonglőrök bemutatóján a sárkányok tüze is fellobban. Sárkányölő Szent György legendája– a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend drámajátéka és harci bemutatója.
Előkelő török női- és férfi viselet bemutató–az egri pasa és felesége érkezik a Diósgyőri várba, a pasa bemutatja a híres török turbán feltekerési módját és mesélnek viseletükről.


Folyamatos programok:
Sárkánysimogató (Felső várudvar)
Csillagles (Várterasz) – a kos havának éjszakáján a csillagok megfigyelésére is lehetőség nyílik szakavatott csillagászaink útmutatásával.
Papírsárkány szelídítés(Lovagterem) – a várba érkező apródok saját papírsárkányt készít-hetnek, amelyet aztán szélnek is ereszthetnek.
Sárkányölő szerek és praktikák(Fűszerek világa) – ismét feltárul a gyógy-, és fűszernövények titokzatos világa, és megtudhatjuk, melyik konyhai ízesítőnket nevezik „sárkányfűnek”.


A jegyeket 19 és 23 óra közötti meghatározott időpontra lehet megváltani. Ezek az időpontok a különleges séta kezdetét jelzik a vár gyertyafényes termeiben, melyeken kisebb csoportok vehetnek részt. Természetesen minden látogató már kapunyitáskor beléphet a rendezvény helyszínére, ahol 19:00-tól folyamatosan ismétlődnek az egyéb programok és látványosságok.

Jegyárak:
Felnőtt belépő: 1900 Ft. Gyermek, diák, és nyugdíjas belépő: 1000 Ft, 0-3 éves korig ingyenes regisztrációs jegy váltható.
Az éjszakai kalandozásokra való időpontfoglalás a jegyvásárlás alkalmával történik.