Fesztivál

Szentivánéj a Dunánál

Szigetcsúcs
2021. június 20. (vasárnap) 17:00

Helyszín:

Szigetcsúcs
1030 Budapest, Szentendrei sziget csúcsa

A nyári napfordulóhoz a világ sok táján fűződnek szokások. Ünneplik a fényt, az életet, az örömöt.
"Régen különféle rítusok társultak az év leghosszabb napjának és legrövidebb éjszakájának misztériumához, melyek központi szereplője szinte minden hagyományban a tűz volt, a megtisztulás ősi szimbóluma. A bő termés reményében a tüzeket körbetáncoló népek napnyugtától egészen hajnalig ünnepeltek. A Szent Iván éji vízparti tűzgyújtás a keltáktól ered."
Vihetsz hangszert, vagy csak magadat, vagy a családodat, barátokat. Vihetsz enni-innivalót, amit meg tudsz osztani másokkal is.
Zenélnek, énekelnek, táncolnak, naplementét néznek, tüzet raknak, esznek, isznak. Fognak bográcsban vegetáriánus vacsit is főzni, abból jut majd  mindenkinek. Vigyetek mélytányért és kanalat!
2021. június 20., vasárnap, valahol a Szentendrei sziget csúcsán.
Programterv
● Egész nap gyülekezés, bográcsozás, fürdőzés…
● 18:00 - Nyitókör
● Tánc
● Vacsoraosztás (ők is készítenek és ti is vihettek, hogy jó nagy piknik lehessen)
● Előkészítik, megrakják a tüzet
● Napnyugta után tűzgyújtás, tánc, ének
A bejelentkezéshez töltsd ki ezt az űrlapot, és fizesd be a részvételi díjat

Részvételi díj: 5000 Ft, ha hozol magaddal még egy vagy több családtagot, akkor ők 50% kedvezményt kapnak. 14 év alatt és 70 felett a részvétel ingyenes.
A részvételi díj tartalmazza a bográcsban készülő egytálételt, a zenés táncos programokat Dohandi Viktória és Fejér Péter facilitálásával, a szentivánéji máglyát és a sok szervezést, amit ez az egész móka jelent a szervezőcsapatnak.