Kiállítás

Balaton 8 óra 15 perc ~ Weiler Péter x balatonoffseason

Weiler Péter képzőművész
Vörös kápolna
Kék Kápolna
2024. augusztus 16. (péntek) 18:00 - 2024. szeptember 15. (vasárnap) 19:00

Helyszín:

Vörös kápolna
8630 Balatonboglár, Kápolna köz
Kék Kápolna
8630 Balatonboglár, Kápolna utca 8

Weiler Péter festőművész és a balatonoffseason fotósa, Bartha Dorka új közös kiállítása a Kultkikötő Kápolnatárlatok keretében, a balatonboglári Vörös és Kék kápolnában.


Visszatérő alkotókat köszönthet augusztusban a két kápolna. A nagysikerű Magyar Tenger Társasüdülő kiállítás után az elmúlt nyár is izgalmas közös munkával telt a két művész számára. Bartha Dorka szezonon kívüli balatoni fényképeibe Weiler Péter új műalkotásokat készítve csempészi vissza nem csak a nyarat, de tóparti reggelek emlékeit is. Nemes egyszerűséggel lett így a kiállítás címe: 8 óra 15 perc.


Bartha Dorka
Papíron történész, a valóságban újságíró, hobbiból pedig fotós. Ha kutat, ír vagy fényképez, mindig a múlt, az emlékek cseppfolyóssága, a kollektív nosztalgia és a személyes emlékezet határmezsgyéje érdekli.


Weiler Péter
A rendszerváltás generációjának művésze. Munkái egyszerre táplálkoznak a szocialista múlt és az internetre épülő kapitalista világunk abszurd egyvelegéből. Weiler művészetének központi eleme a történetmesélés, a valóság és a képzelet kibogozhatatlan összefonódása adja a képek sajátos hangulatát, de hiány és a magány, a lemaradó részletek, a történetből hiányzó elemek és szereplők legalább annyira fontosak, mint a megjelenített tartalom.

Hozzászólások