Kiállítás

C - Vitamin

TOBE Gallery
2024. július 19. (péntek) 14:00 - 2024. augusztus 16. (péntek) 18:00

Helyszín:

TOBE Gallery
1088 Budapest, VIII. kerület, Bródy Sándor utca 36

A TOBE Gallery harmadik alkalommal szervezi meg közös kiállítását a MOME Fotográfia szak hallgatóival, mely az előző együttműködések folytatásaként a C-VITAMIN nevet kapta. A közös tárlat során a hallgatók az egyetem falain kívül szerezhetnek szakmai tapasztalatokat a kereskedelmi galériák világában, a nagyközönség számára pedig lehetőség nyílik felfedezni és megismerni már most a fiatal tehetségeket. A kiállítás grafikai arculatát Csepregi Dóri (tervezőgrafika MA) tervezte.


Dorogi Enikő (1984, Szeged) jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia mesterképzésének hallgatója, Budapesten él. Vizuális művészeti tanulmányait a Szellemkép Szabadiskola rövidfilmes képzésén alapozta meg. 2017-től 5 éven át Göteborgban, Svédországban élt, ahol fokozatosan az alkotói fotográfia felé fordult.


Témái az átmeneti állapotok és a köztes belső utazások köré összpontosulnak, megragadva az én térbeli és időtlen lebegését. Az önmagunkkal való kapcsolatunk dinamikáját és a másokkal kialakított kötelékek, rétegződések - vagy éppen azok hiányának - hatását kutatja. Fontos számára az alkotói folyamat, a felfedezés, a játék és a kísérletezés, ezt minden esetben az elkészült alkotás szerves részének tekinti. Munkáiban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az analóg technikák.


Eördögh Lola (1998, Miskolc) fotográfiai tanulmányait a Képző- és Iparművészeti Szakgimnáziumban kezdte, ahonnan 2017-ben felvételt nyert a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre, 2020-ban elvégezte a BA-t, illetve idén szerezte meg mesterdiplomáját. Jelenleg szabadúszó fotósként tevékenykedik Budapesten.


Munkáiban általában a személyes történetek, emberekben zajló összetett folyamatok foglalkoztatják. Témái többnyire személyes indíttatásúak. Az elmúlt három évben mestermunkáján dolgozott, amelyben megrendezett fotográfiával foglalkozott. Fényképein keresztül fejti fel a múltat, vizsgálja a családjában történteket, az emlékezetben történő különböző torzulási mechanizmusokat. Olyan képeket alkot újra, amelyek nem részei a családi albumoknak. A meghatározó, de meg nem örökített pillanatokat, atmoszférákat keresi képeivel.


Gajewszky Anna (1997, Budapest) budapesti székhelyű fotográfus, vizuális művész. 2024 júniusában diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotó mesterképzésén.

Munkáit Budapesten és külföldön is többször kiállították, szerepelt a 2021-es “Blurring the Lines” kiadványban, mely a legjobb diplomamunkákat publikálja minden évben. Munkájáért nemzeti felsőoktatási kiválósági ösztöndíjat kapott, a „Vénusz Nyomában” könyvét bemutatták a 2023-as párizsi Polycopies-on, a „Ne sírj Anyám, így kell ennek lenni” című sorozatával finalista lett a 2024-es Carte Blanche Paris Photo-n, és kiállító művésze a 2024-es Breda Photo fesztiválnak.


Munkáira jellemző az intim személyes témák felfedezése, különös tekintettel az emberi kapcsolatok bonyolultságára. Vizsgálja az emberek közötti kapcsolatokat, a családjukkal, a múltjukkal, saját testükkel, állatokkal, és tágabb értelemben a földdel való kötődéseiket. Az önarcképek használata hangsúlyozza, hogy munkája személyes életéből táplálkozik, azonban a képek túllépnek az egyéni narratíván, hogy olyan szélesebb témákkal foglalkozzanak, mint a nőiség, családi kapcsolatok, generációk és vidéki szokások, rituálék. Képei többnyire megrendezettek, de gyakran megmaradnak a valóság talaján, így egy fikció és igazság kettősségét teremtve meg, ami központi eleme projektjeinek. Ez a megközelítés lehetővé teszi számára, hogy feltárja és közvetítse az emberi tapasztalatok összetett aspektusait.


Nyitvatartás: kedd - péntek 14.00 - 18.00
valamint előzetes bejelentkezéssel: info@tobegallery.hu

Hozzászólások